perjantai 7. huhtikuuta 2017

6.-9. matkapäivät vuoristossa Alsacessa

Hyvästelimme Lentin mukavan majapaikan ja suuntasimme ystävämme luo kohti vuoristomajaa Les Vogesissa (linkki). Aiemminhan vierailimme hänen luonaan myös Strasbourgissa viime syksynä. Innolla odotin tulevia vaelluksia, joista olimme jo skypessä keskustelleet. Meille oli tehty selväksi, että ruoka odottaa tultuamme, jottemme vaan erehdyksessä poikkeaisi muualle. Mikäpäs siinä. Perille saavuimme sopivasti klo 13, cremant (linkki) oli kylmässä ja ruoka valmiina. Kuvia tien varrelta ja taukopaikoista:





























Maanantai sujui siinä kuulumisia vaihtaessa ja syödessä... Kuvia kyläkierrokselta, majapaikastammme ja huoneestamme.




























Tiistaina poikkesimme aamupäivällä pienelle kyläkierrokselle koirien kanssa ja iltapäivällä vaellukselle ystävämme vaellusporukan kanssa. Kuvia nauttimistamme emännän herkkuruuista ja -leipomuksista.













Keskiviikkona aamupäivällä kävimme tutustumassa lähistön linnaraunioihin ja iltapäivälle emme emme päässeetkään mihinkään, koska aloitin yskimään keuhkojani pihalle. Kuumetta oli ja lepuutin sängyssä loppupäivän. Ilmankos aamulla oli ollut vähän ihmeellinen olo...
Kuvia linnanraunioilta ja sen säilyneestä kappelista.


















Torstaina sovimme, että olen sen verran kunnossa iltapäivällä, että voimme suorittaa heidän suunnittelemanssa esittelykierroksen ympäristön nähtävyyksiin. Paljon enemmän olisi esitelty, mutta voimani loppuivat kesken. Kuvat kahden linnan kierrokselta sekä kanavasta, jossa 13 sulkua on korvattu "venehissillä".



































Perjantaina aamulla auto pakattu jälleen ja matka jatkui kohti itäistä Saksaa, jossa viipyisimme viikonlopun lepuuttamassa. Sikäli hyvään saumaan osui tämä tauko, mutta alunperin tarkoitus oli vähän toinen. Kuvia raclettesta ja Kugelhopfista (linkki)







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti