sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

5. matkapäivä Lent 376 km 3 h 44 min

Sunnuntaiaamuna sanoimme hyvästit sateiselle Marseillelle, edessä neljän tunnin matka Lyonin lähelle seuraavaan majapaikkaan. Tiedossa yksitoikkoista moottoritietä ja sateen ropinaa ainakin aamupäivän ajaksi.

Noudatimme normikaavaa, ajoin ensimmäisen kahden tunnin vuoron ja tulomatkan tunnelisekoilut selvitimme helposti tutustumalla etukäteen karttaan ja ajamalla erittäin hitaasti risteyskohdat. Sateinen sää teki matkasta hiukan yksitoikkoisen ja ikävän, mutta kesää kohti mennään yksi askel eteen ja kaksi taakse aikataululla. Kylmempää säätä on luvassa tulevaisuudessa, katsoin nimittäin Tukholman säätä, jossa tänään on ollut peräti 14 astetta lämmintä ja viikon kuluttua päivälämpötila putoaa 8 asteeseen ja yöllä jopa nollaan! 

Ajelimme ympäristössä pienen lenkin ennen majapaikkaan menoa, sillä olimme sopineet talon emännän kanssa saapumisesta klo 14. Meillä oli tunnin verran kulutettavaa aikaa huolimatta parista onnettomuudesta, jotka hidastivat matkantekoamme. Juttelin Simpukan (linkki) kanssa puhelimessa ja hän arveli, että pääsiäisloman alkaminen on aiheuttanut ylimääräistä hässäkkää liikenteeseen ja sen vuoksi onnettomuuksiakin jopa täällä Ranskan puolella. Yleensähän niitä olemme tottuneet näkemään Saksan moottoriteillä.

Lähellä sijaitseva Bourg-en Bresse (linkki) oli erittäin viehättävä pikkukaupunki ja olisimme mielellämme viipyneet siellä pidempäänkin, mutta yhden yön oleskelulla ei valitettavasti ole aikaa ylimääräisiin extempore-tempauksiin. Palasimme kiltisti majapaikkaamme ja totesimme huoneistomme erittäin viehättäväksi ja tilavaksi, vetäisimme ruokailun jälkeen peiton niskaamme ja parin tunnin unien jälkeen olokin oli taasen virkeä. 

Tapasimme vuokraemännän ja kävimme lenkillä, siinä iltapuolen tärkeimmät tekemiset baskimaan kakun maistelemisen ohella 😀. Ilta on aina lyhyt, tuntuu että tunnit loppuvat kerrassaan kesken, sillä tänäänkään en ehtinyt selvitellä Marseillesta ottamia kuviani, joten saatan laittaa ne vasta myöhemmin, koskapa huomisesta alkaen olemme sellaisessa majapaikassa, jossa ei ole nettiyhteyttä! Julkaisen siis jo olemassaolevan materiaalin ja lisäilen (toivottavasti) kuvia viikon kuluttua palattuamme sivistyksen pariin! Saatan jopa ennättää lajitella ottamiani kuvia viikolla, jollen joudu ottamaan niitä tuhottoman paljoa lisää...

Lähtölukemat.

Tältä se näyttää tämän päivän säätila.

Ensimmäinen onnettomuus Lyonin lähellä, vähän aikaa odoteltiin
jonossa.

Onnettomuuspaikan ohitus.

Toinen onnettomuus vajaa tuntia ennen perille pääsyä.
Tässä vaiheessa ei enää satanut.

Onnettomuuspaikan ohi liikenne kulki jo sujuvasti.

Mielenkiintoinen uusiokäyttö kirkolla, elokuvateatteri!

Harmaata säätä, vaan ei enää sada. Maanviljelystä ja
karjanhoitoa maisemassa.

Säilörehun kasvatusta rapsipeltojen kanssa vuorotellen.

Ihanat kukkivat puut kylän raitilla.

Näytti aivan tuomenkukilta.

Kylien välillä suoraa tietä ja puustoa.

Kivan näköinen talo, josta ennätin saada vain puolikkaan kuvan.

Komea rakennus, mikä lie...

Upeat maalaukset koristivat tämän pytinkin seiniä.
(linkki)

Perillä hyvissä ajoin, nälän sammutusta ja nukkumaan.

Baskimaan kakkua mustikalla. Löytö kylän leipomosta.
Melkoinen vainu monsieurilla on näiden herkkujen suhteen.

Tervetulotoivotuksena karkkia ja pullo vettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti