perjantai 31. tammikuuta 2014

PERJANTAI, Sint-Tuiden, Belgia - Neuenkirchen, Saksa, 355 km

MINUSTA ON TÄNÄÄN TULLUT ISOÄITI! Aamulla sain soiton pojaltani, joka vahvisti asian. Pieni mies painoi 3,6 kg ja oli 50 cm pitkä. Siis suurempi kuin isänsä syntyessään :).

Muuten paluureissu on jatkunut viikon tauon jälkeen mukavissa merkeissä. Aurinko paistoi ja pakkasta oli hiukan jopa Belgiassa lähtiessä siten, että jääraapalla oli käyttöä. Itse ajaminen sujui hienosti, minä olin ohjaimissa ensimmäisen kaksituntisen ja Reijo ajoi loput. Perillä Neuenkirchenissä olimme hyvissä ajoin puoli yhden maissa ja huonekin oli valmiina jo, joten ajoitus sujui loistavasti. Ihmetystä aiheutti se, että näimme ensimmäisen kerran lunta kolmeen kuukauteen! Onneksi voimme näin vähitellen totuttautua lumeen ja pakkaseen ennen Suomeen paluuta. Täällä pakkasta oli aivan nimeksi, lähtiessä aamulla -1,5 astetta ja iltapäivällä perillä nollan tietämissä.

Viimepäivien tapahtumat tuntuvat jotenkin kaukaisilta taasen, kun matkarutiinit käynnistyivät. Nyt on merkitystä vain sillä, että osaa kunakin päivänä oikeaan osoitteeseen, saa huoneen hyvissä ajoin ja jotain ruokaa itselle ja koirille ennen nukkumaanmenoa. Huomenna kutsuu jo Tanska ja sitten Ruotsi, siis melkein kuin kotona :). Toisaalta tuntuu ihan kivalta tulla kotiin nyt, kun pääsee tervehtimään pientä pojanpoikaa ja järjestämään asuntoasioita Suomessa.

1 kommentti: