lauantai 18. tammikuuta 2014

LAUANTAI, Canet-en Roussillon - Villefranche-sur-Saône, 491 km

Sää oli tuulinen aamulla, kuitenkin lämmintä oli 13 astetta ennen lähtöämme klo 8. Päivä oli juuri valjennut, kun suuntasimme auton nokan Canet-en-Roussillonista Suomen suuntaan. Lissu oli saanut aamulenkillä vielä hyvästellä papan, joka oli leipomoreissultaan tulossa kotiin.

Olimme etukäteen miettineet, miten helposti saamme tavarat mahtumaan autoon, kun olimme jättäneet osan niistä odottamaan paluutamme lokakuussa. MUTTA, shoppailut olivat tehneet tehtävänsä ja kun espressomasiinakin lähti Suomeen, niin meillä oli tiukka säätäminen, että saimme kaikki tavarat mahtumaan. Huoh.

Ensimmäisen päivän matka oli reissun pisin. Pääsimme matkaan hiukan myöhässä, mutta ihme ja kumma, olimme silti ajoissa perillä. Pidimme vain yhden tauon, koska matka sujui sen verran reippaasti kestäen neljä tuntia sekä lisäksi yksi puolen tunnin paussi. Tultuamme perille saimme hotellihuoneen heti ja veimme koirat lähistölle pissalle.

Väsymystä oli heti ensimmäisenä päivänä sen verran, ettei unta tarvinnut odotella. Päivänokosten jälkeen olimme sopineet, ettemme menisi tänään minnekään ulos syömään, sillä huomisesta alkaen olisi odotettavissa melkoinen illallisbuumi, jota varten oli hyvä säästellä vatsaparkaa. Kävimme pitkällä kävelyllä ja söimme kaupasta ostetut salaatit kiltisti huoneessamme, jonka jälkeen päivä olikin siinä pisteessä, että huomista aamua ajatellen olisi viisainta käydä nukkumaan. Melko tylsää, mutta ehkäpä järkevää :).

Koirat olivat selvästi aluksi vähän ihmeissään, että joko taas alkaa se reissaaminen, mutta onneksi ne ovat sopeutuvaisia ja kaikki sujui jo rutiinilla niidenkin kanssa toimiessa. Tästä se siis alkoi, pitkä matka takaisin Suomeen.

Koska Blogger ja Picasa eivät taas suostu toimimaan yhteistuumin, lisäilen kuvia, heti kun se on mahdollista!

Tästä se alkaa, matkanteko Suomea kohti.

Nähtävyys tuokin, vielä kun muistaisi missä ja mikä!
Se huono puoli valokuvien lisäämisellä näin myöhemmin on,
ettei kyllä muista, mitä on tullut kuvattua...

Jylhät maisemat.

Ydinvoimala

Kumpuilevaa maisemaa ja viininviljelyksiä rinteessä.
Kylä kaukana pellon takana.

Mielenkiintoinen paikka viininviljelyksille vuoren rinteessä.
Näyttää luonnossa paljon vaikuttavammalta kuin tässä kuvassa :).

Lyonin kaupunkiin tulossa.

Iltakävelyllä sillalla, jonka kyltissä mainitut kaksi miestä olivat
kunniakkaasti pelastaneet tuholta 3.9. 1944.

Kapea käytävä jalankulkijoille ajoradan vieressä.

Silta joenvarresta kuvattuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti