keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Suomalaista ruokaa ranskalaisille

Meillä oli tänään vieraina uudenvuoden juhlissa tapaamiamme ihmisiä, tulevat vuokraisäntämme ja heidän ystäväpariskuntansa, siis henkilöt, joiden kanssa istuimme samassa pöydässä tiiviissä juhlatunnelmissa :).
Suomalainen ruoka ja varsinkin ruisleipä, jonka tuleva miniäni postitti (kiitos Kaisa!), saivat hurjan sukseen. Lisäksi samasta postipaketista löytyneet makeiset tuntuivat katoavan hymysuihin aterian päätteeksi. Jopa Pauligin Presidentti-kahvia, jota Reijolla oli mukana, kehuttiin! Tällä kertaa en häiriköinyt ihmisiä ruuan äärellä, joten tässä kuvia vain tarjoiluista.

Karjalanpaistiainekset.
Possunlihaa kolmannes.
Häränlihaa toinen kolmannes.
Ja lammasta viimeinen kolmannes.
Paloiksi leikattuna.
Ruskistuksen jälkeen. Pidin lihoja uunissa ensin puolisen tuntia
ilman lientä, jotta saivat pintaansa hiukan väriä.
Sitten lisätään sipulit, pippurit ja vesi.
Tässä kolmen tunnin haudutksen jälkeen.

Meillä kotona tehtiin usein porkkanalaatikkoa
karjalanpaistin kaveriksi, vaikkei ollut joulu.
Huomaa kulmassa joku käynyt maistelemassa :).

Koska meillä ei ollut aperitiiviin tarvittavaa koskenkorvaa,
korvasimme sen vodkalla. Liotin salmiakkikarkkeja kuumassa
vedessä ja hurhhh, hurjan väkevää salmiakkivodkaa lopputuloksena.
Ranskalaiset vieraamme kumosivat aperitiivin ilman moitteen sanaa!


Pakollinen lohi taipui tänään rullaksi, jossa täytteenä tuorejuustoa.


Tässä Kaisan lähettämä ruisleipä on päässyt lautasille odottamaan
kavaljeeriksi saapuvaa lohirullaa.

Apropo. Tässä aperitiivin kanssa nautittava suolapala. 

Pöytä katettuna ruokailijoita varten.

Alkuruokavaiheessa siirryimme pöytään.
Alkuruuaksi sienisalaattia herkkusienistä,
keitettyjä kanamunia, blinejä, mätiä, smetanaa,
punasipulia. Mätiä oli kahdenlaista tarjolla.
Kaikkea maisteltiin ja varsinkin sienisalaattia
kehuttiin.

Tässä tuleva jälkiruoka vielä aihiona. Munia, jauhoja, kaurahiutaleita,
perunajauhoa, sokeria, leivinjauhetta, rahkaa ja mustikoita pakasteesta.

Mustikkapiirakka uunissa.

Ja hoplaa. Lopputuloksena vaniljakastikkeen kanssa tarjoiltava
jälkiruoka.
Kaisan lähettämät  yllärimakeiset ruisleivän kanssa kuvassa.
Toinen jälkiuunileipä meni pakastimeen ja pääsee
reissuevääksi. Lakujen lisäksi kahvipöydässä oli nuo
suklaakonvehdit, salmiakkia sekä Fazerin suklaata, jota
tähän kuvaan ei näköjään ole saatu kiinni :). Lakut ja suklaat
hävisivät kiitettävästi myös vieraiden suihin.
Posted by Picasa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti