tiistai 21. tammikuuta 2014

TIISTAI, Etoges-Urspelt,Luxemburg, 260 km

Tiistaiaamuna reissu jatkui synkän sään vallitessa. Lisäksi sumu haittasi näkyvyyttä, minkä vuoksi matkavauhti hiipui hieman. Haikeaa oli jättää Ranska taakse, mutta toisaalta uudet haasteet odottavat. Kerran sitä vaan mummiksi muututaan :).

Linnasta linnaan kulkee meidän reissumme tällä hetkellä, sillä myös Luxemburgissa olimme varanneet majoituksen paikalliseen linnaan. Jätimme suosiolla maan pääkaupunkiin tutustumisen toiseen kertaan ja matkaamme pohjoiseen, josta olisi helpompi jatkaa matkaa Hollantiin, missä vielä ehtisimme poiketa ennen Belgiaan Lissun sulhon luo saapumista. Kylä, jonne olimme matkalla on nimeltään Urspelt. Katkeraa on huomata auringon puuttuminen sekä lämpötilan radikaali lasku. Kymmenen asteen pudotus aiempaan alkaa jo tuntua palelemisena ja on pakko lisätä vaatetta, ettei vilustu.

Chateau d'Urspelt odotti meitä korkealla mäellä, melkein tuli Provencen mäkiajelut mieleen, kun kipusimme Clervaux'n kaupungista mutkaista tietä eteenpäin. Korkeuserot täällä eivät kuitenkaan ole niin suuret. Rinteessä pystyy hyvin viljelemään jotain muutakin kuin viiniä, sen verran paljon täällä oli peltoja ja karjan laidunmaita suhteessa metsän pinta-alaan.

Pramea ulkokuori kätki sisälleen aivan tavanomaisen hotellin, joten hieman olo oli pettynyt, kun olo odottanut jotain muuta, varsinkin Etogesin jälkeen tämä tuntui kuin halpakopiolta. Olimme taas liian ajoissa paikalla, joten huoneemme valmistumista odotellessa, palasimme takaisin 3 kilometrin päässä sijaitsevaan Clervaux'n pikkukaupunkiin. Kävimme kahvilla eräässä konditoriassa, jonka jälkeen kävelimme koirien kanssa vähän kylän raitilla ja löysimme toisen linnan, joka tällä hetkellä palveli museona.

Myöhemmin illalla tuntui ihanalta, kun ei tarvinnut lähteä minnekään ja samalla rauhoitti tieto, että myös aamulla voisi huoletta loikoilla pidempään sängyssä. Jätimme illallisen tänään väliin ja korvasimme sen salaattiannoksella huoneessamme, valmistauduimme täten jälleen huomisen illan herkutteluihin. Ei huonompi ratkaisu ollenkaan, sillä pian joutuu ostamaan uusia vaatteita, jos tätä menoa jatketaan.

Äänieristys on erittäin kehno huoneissa, mutta onneksi nyt ei ole viikonloppu! Meidän huoneemme sijaitsee pohjakerroksessa taka-oven läheisyydessä, jotta pääsisimme koirien kanssa helposti ulos. Tämä ovi palvelee myös vieraita yöaikaan sisäänkäyntinä. Nyt illalla on onneksi rauhallista, toivotaan sitä myös öiseen aikaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti