maanantai 25. syyskuuta 2017

Maanantai 25. Taltizt-Pfarrkirchen, 350 km 3 h 40 min

Aamu oli sumuinen vain 11 astetta, tänään lähtö normiaikaan klo 8. Selvästi tuntui viileältä. Ajo sujui rauhallisissa merkeissä, ei kaahailijoita eikä kurjaa keliä. Juttelimme ajellessa, että toisaalta tämä pilvinen sää on ideaali koirien kanssa matkustaessa, ei tule liian kuuma.

Ensimmäinen pysähdys ison kaupungin, Regensburgin, tienoilla nyt mittarissa 14,5 astetta ja aurinko paistoi ohuen pilviverhon läpi. Ikea sijaitsi vastapäätä pysähdyspaikkaa. Pidettiin kunnon tauko , käveltiin koirien kanssa peltotiellä pitkään ja juotiin kahvit rauhassa. Vuoristomaisemaa jo näkyvissä. Tonava ylitettäisiin monta kertaa tämän päivän aikana, sen verran se kiemurtelee.

Saavuimme hyvissä ajoin Passaussa sijaitsevaan kauppakeskukseen, jossa tarkoituksena hakea ruokaa. Kuinkas ollakaan, aikaa vierähti hujauksessa shoppaillessa parisen tuntia, joten melkein tuli kiire jatkaa matkaa. Täällä sen huomasi, että ruoka on halvempaa kuin Suomessa.

Loppumatka oli yhtä nousua perille Pfarrkircheniin saakka, joka sijaitsi reilun 800 metrin korkeudessa. Tie oli onneksi leveä ja nousuosuudet maltillisia. Ihanaa oli tulla perille auringon toivottaessa meidät tervetulleeksi kilpaa talon emännän kanssa. Asuntomme on upea. Parvekkeelta näemme Alpeille saakka, kirkonkellot soittavat juuri iltamessuun. Juuri tätä olimme odottaneet kokevamme täällä vuoristossa. Huomenna tutustumme jalkaisin kylään, joka sijaitsee puolen kilometrin päässä, sekä sen vaellusreitteihin.

Kuvia mm. Tonavan ylityskohdista, Passausta sekä reitin varren kylistä ja näkölaoista. 


















































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti