lauantai 3. joulukuuta 2016

Téléthon 2016 - tapahtuma kylässämme

Kokoontuminen tämän päivän tapahtumaan oli jälleen heti aamusta stadionin parkkipaikalla. Suunnitelmissa oli kävellä ensin parin tunnin lenkki, jonka jälkeen kuuma viini maistuisi varmasti kaikille. Kiertelimme kylän ulkolaitamilla ja saavuimme juuri ennen puolta päivää torille. Matkalla keskustaan saimme ihastella seinämaalauksia, jotka muistuttivat Mauryn kylän kaduilla kuvaamiani taideteoksia. (linkki) Samanlaisia harhautuksia (linkki) kuvasin myös tänään, kovin olivat nämäkin taidokkaasti tehty. Vaikka joka lauantai kävelemmekin kylän kierroksen emme ole sattuneet juuri näitä katuja tallaamaan, joten maalaukset olivat minullekin aivan uusia.

Itse toritapahtumassa oli melko samat osallistujat kuin viime vuonna muistelen. Ehkä hiukan vähemmän yleisöä. Sää oli viileä (10 astetta), harmaa, mutta ei sateinen. Seuramme kojussa myytiin tänä vuonna kuuman viinin lisäksi kuumia kastanjoita (linkki). Käsityöläisten kojusta löysin mieluisia ostettavia myös tällä kertaa. Joulupukki näytti parka aivan yksinäiseltä, hän ei lainkaan ollut aktiivinen, vaan sanoisinko hiukan jopa tylsistyneen näköinen. Vielä ennen lähtöämme poikkesimme räiskäleitä syömässä, joten jaksoi hyvin odotella lounaan valmistumista. Onneksi ruoka oli vain lämmitystä vaille, sillä kotona olimme yhden maissa.

Huomenna vuorossa taasen edustustehtäviä, sillä seudun eräällä viinikellarilla on avoimet ovet ja sinne menemme vaellusseuran kanssa tutustumaan. Siellä on luvassa ohjelmaa sekä viinien maistelua. Sopivaa ohjelmaa sadepäiväksi. Tosin, Reijo päätti jäädä kotiin, sillä tänään oli kuulemma riittävästi edustamista hänelle. 

Tässä reippailijat taipaleen alussa.

Syvyysvaikutelma on upea.


Tämä seinämaalaus oli mielestäni paras.








Kahvikojulla ruuhkaa.

Lasten taidepaja.

Tässä istun, enkä muuta voi.

Käsityöläisillä jouluisia tuotteita.

Kylän teatteriseurueen esittely- ja myyntipiste.

Mun räiskäle kaakaon kanssa vaihteeksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti