perjantai 23. joulukuuta 2016

Joulunaika Etelä-Ranskassa, aatonaatto

Eilen seikkailimme vaihteeksi kaupunkimaisemissa Narbonnessa, tänään palasimme mielellämme takaisin tuttuihin päivärutiineihimme ja lähdimme hiukan ennen puolta päivää koirien kanssa lähijoen varteen kävelylle. Ajattelin kävellessämme, että yllättävän moni puu on säilyttänyt lehtensä ja osalla nämä lehdet ovat jopa vielä vihreät. Paljon oli puulajeja, jotka ovat jo aikaa sitten pudottaneet lehtensä, harmi vaan, kun en tunne täkäläistä puustoa juuri ollenkaan. Vaellusreissulla joku aina tunnistaa nimeten puulajeja ja muita kasveja, vaan niinpä ne painuvat mielestä unholaan.

Säätiedotus on lupaillut meille kaunista ja lämmintä joulua, mikä ainakin aatonaaton osalta on pitänyt paikkaansa. ("No, onkos tullut kesä...") Aivan t-paitasillaan sain kävellä ja monsieurkin laittoi kesähattunsa päähän. Mikäpäs meillä täällä ollessa. Mitään erikoisempaa emme ole suunnitelleet pyhien ohjelmaksi, rauhoittuminen tekee hyvää meille ennen Reijon Suomen matkaa. Lisäksi se nyt ei ole salaisuus, että emme kumpikaan ole mitään jouluihmisiä.

Monet nuoret ovat saapuneet lomaa viettämään kotoseudulleen ja perheidensä pariin, kun taas useat tuntemamme vanhemmat ovat matkustaneet lastensa luo pohjoiseen. Väkimäärän lisäyksen huomaa kaupoissa ja kaduilla liikkuessaan. Tätä kestää ainakin tammikuun alkupäiviin saakka, näyttää koulujen aloitus olevan tänä vuonna 3. tammikuuta. (linkki)

Näkymä kotipihalta kadulle ja merelle päin.

Vuorten päällä näkyy pilvimassoja. Saavat siellä pysyäkin!

Koirat innoissaan uusista viesteistä. Pitkään aikaan
emme ole täällä joenvarressa pistäytyneet.

Puiden kuvausta.

Rhodo-pensas oli valtava ja yksi niistä, joissa vihreät lehdet tallella.

Riippakoivun  sukulainen varmaan?

Lehdet kuten syreenillä, mutta marjat mielenkiintoiset Aivan
kuin miniviinirypäleet.

Molemmin puolin jokivartta kulki kävelytie. Lätäköt muistona
alkuviikon sadepäivistä.

Tässäkin puussa tuuheat lehdet. Oliivipuu kyseessä.

Välillä havupuu.

Ihana värinen kävelysilta, oranssi kuin appelsiini.

Ystävämme luona appelsiinipuut sekä mandariinit. Saimme
kassillisen maistiaisia.

Sitruunapuussa valtavasti hedelmiä. Osa vielä vihreitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti