perjantai 5. kesäkuuta 2015

Kuulumisia helleviikolta

Ei aivan mennyt tämä viikko suunnitelmien mukaan, mutta olemme tehneet sen, mitä tässä lämpötilassa on suotavaa. Koirien kanssa on lenkille noustava jo klo 6, jolloin on inhimillistä tehdä pidempi lenkki. Päivällä vain nurkan taa pissalle ja illalla myöhään sitten voi vielä käydä pienellä kävelyllä. Ilmastoidulla autolla toki voisi tehdä kiertoajeluja, mutta normireissun kilometrit hyydyttävät autossa istumisen ilot. Koiria ei voisi ottaa päivällä edes autoon mukaan, koska takaosan lämpötila on (ilman tavaroita takapenkillä) yli 35 astetta!

Likat nauttivat takapihalla vapaudesta ja viileydestä.

Maanantaista alkaen lämpötila on ollut yli 28 astetta joka päivä ja täkäläinen ilmatieteenlaitos on kertonut, että viikon kohokohta on tänään 32 astetta. Juu, jippii. Tiedetään, että pitäisi nauttia, varsinkin kun Suomessa on kylmempää, MUTTA rajansa kaikella. Ilomielin lähettäisin tästä osan teillekin.


Tänään olemme ajaneet autolla sen reitin, mitä ensin suunnittelimme kävelevämme. Tuulta ei aamulla nimeksikään, ennen klo 10 lämpötila varjossa oli jo 23 astetta. Ilmastoidussa ostoskeskuksessa oli miellyttävä shoppailla tuliaisia. Kävimme jopa terassikahvillakin, vaikka hiki tuli pelkästä ajatuksesta.



Huomenna jatkuu ohjelma sveitsiläiseen pikkukylään tutustumisella, vaikka lämpötilassa ei muutosta. Mahdollisesti ukonilma huomenna illalla helpottaa helteen kanssa kärvistelyä ja sunnuntaiksi jopa lupailtu sadetta, hurraa, sopiva lepopäivä ennen reissun jatkumista Saksan puolelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti