sunnuntai 24. kesäkuuta 2018

Viikko 25, juhannus ja keskikesän juhla

Tämä viikko alkoi todella reippaana, muttei päättynyt reippaasti. Alkuviikosta hoidimme juhannuksen isommat ostokset ja innostuin leipomaan tädilleni vähän pikkuleipiä ja pullaa. Olin jopa niin innoissani, että kuvaamiset jäivät vähän vähemmälle, joten kaikista leipomuksista en näinollen saanut kuvia. 

Torstaina se sitten alkoi, vatsatauti. Jouluna olen ollut kipeänä joskus, mutten juhannuksena. Reijo seurasi esimerkkiäni ja valitteli lauantai-iltana samaa ja oli sunnuntaina aamusta aivan poikki. Sunnuntai menikin meillä molemmilla huilatessa. Mutta olipa rauhallinen juhannus. Reijokin naureskeli, ettei huono olo voi ainakaan alkoholista johtua!

Sään puolesta olin kovin iloinen, ettei luvattua hellettä tullutkaan. Oli ehkä hiukan vähemmän kuolonuhreja, kun myrskysi aattona. Miehet kävivät katsomassa kokon sytytystä, mutta tulivat pois ajoissa. Ilmeisesti jäi kokko sytyttämättä kovan tuulen vuoksi.
Muuten sadetta saimme aioastaan öiseen aikaan. Nytkin tätä kirjoittaessa tihkuttaa, näyttää aloittavan yöllisen sateen. Luonto kiittää!

Santakranssit (vaniljavannikkeet?)

Kaneliässät

Shakkiruudut

Kanelikierteet

Toscapullat


Aatonaaton sää.

Aattoaamu alkoi harmaana.

Lopulta ennen puolta päivää selkeni ja olikin suurimmaksi
osaksi aurinkoinen, mutta tuulinen sää.

Illalla klo 20 jälkeen alkoi sade.

Juhannuspäivän sää oli pilvipoutainen.
Tuulikin rauhoittui. Yöllä taasen satoi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti