sunnuntai 14. tammikuuta 2018

Viikko 2, arkea ja juhlaa

Maanantaina oli pakko pitää huilipäivä. Katselimme telkkaria ja vietimme rauhallisen kotipäivän. Sadetta oli lupailtu sopivasti lepopäivän ratoksi ja kuuroina sitä tulla tihuutteli koko harmaan päivän!

Tiistaiksi sitten olimme varanneet monenlaista puuhaa. Kävimme tutustumassa paikallisen Kelan touhuun, ulkoilutimme koirat ja ehdimme vielä pikaisesti poiketa pankissa ennen lounasta. Päikkärien jälkeen pistäydyin ystäväni Nadinen luona. Ilta menikin pikaisesti tuttavapariskunnan luona heidän tietokonehuoliaan kuunnellen.

Meidän lemppari ulkoilutuspaikka.

Etang de Canet

Iltapäiväkahville pullaa.


Keskiviikoksi sain idean kutsua Simpukan puoliskoineen meille hernekeitolle. Kävimme ihan huvin vuoksi katsomassa muutamaa vapaata asuntoa meidän kulmilta ennen lounasta. Pannukakku meni aivan plörinäksi kaasu-uunissa, koskapa en näköjään usko, ettei siinä onnistu leipomukset koskaan! Minä en ole päässyt mokoman uunin kanssa sinuiksi, sillä jo kerran aiemmin pannarista tuli aivan onneton versio, joten olisihan tuo pitänyt uskoa!

Tää oli todella kiva talo! (otin kuvan torstaina)

Aamusta saakka upeat kelit! Kelpasi meidän syödä terassilla!


En paista enää kaasu-uunissa mitään! Tää ei näytä pannarilta!


Muuten päivä sujui hienosti terassilla korttia pelaten siihen saakka, kun päivä alkoi mennä mailleen. Kyllä illalla väsytti, oli hieno päivä ja mukavaa seuraa. Kiitos vaan Simpukan porukalle tuliaisista. Milloinkahan niitä ehtisi maistella yhdessä?

Torstaina aamulla juttelin skypessä ystäväni kanssa, jonka jälkeen lähdimme Reijon kanssa ulkoiluttamaan koiria pilvisessä säässä. Yöllä oli satanut vettä. Iltapäiväksi oli luvassa aurinkoista, mutta meillä oli sovittuna muuta menoa. Päikkäreiden jälkeen ilta kuluikin sitten Isabelin luona, tietenkin syöden hyvää ruokaa.

Sadetta luvattu, vaan ei satanut kuin vasta yöllä.

Isabel loihti aperitiviit alkuun ja sitten kalaruokaa
pääruuaksi.


Perjantaina kävimme kolmistaan Espanjassa, minä, moniseur ja senora Isabel. Koko päivä kului shoppaillen ja ilta koomaillen, kuten arvata saattaa.

Ennen shoppailua tietty kahville!

Shoppailun jälkeen maistui ruoka meille kaikille!
Tässä Reijon alkuruoka, kasviskroketteja ja sipulirenkaita!

Mun ja Isabelin alkuruoka, höyrytettyjä sinisimpukoita,
joita oli aivan liikaa!

Mun pääruoka, vasikan kotletit. Hiukan olivat rasvaisia!

Tässä Reijon ja Isabelin pääruoka, kalaa kastikkeessa.

Reijon jälkiruoka, ei hajuakaan nimestä.

Mun ja Isabelin crema catalana, nam.

Lauantai oli edellisen päivän vastakohta. Heti aamusta lähdimme asentamaan valvontakamerajärjestelmää ystävämme pihaan, minä olin hyvä apulainen, sain oikein kehuja monsieurilta (niitä ei kovin usein kuule)! Kotiin palattuamme nopea lounas ja päikkärit. Iltapäivä kuluikin kakkuja tehdessä veljeni synttäreille. Hys, älkää kertoko hänelle, se on yllätys! Tulipa tehtyä samalla Reijolle granolaa ja itselleni kuitunäkkäriä, nam.

Suklaakakkujen aihiot.

Tässä täyttövaiheessa, kostutettuna ja hillot päällä.

Suklaamousseeta tulossa, huomaa yleiskoneen pesu on tarpeen
sulatetun suklaan jälkeen. Sitä oli kaikkialla!


Sunnuntaina oli lupailtu sadetta, vaan ilmeisesti oli jo ehtinyt yöllä sataa, koskapa aamu oli poutainen. Hyvä niin. Aamupäivä sujui kaikenlaisia valmisteluja tehdessä.
Ruokailun jälkeen lähdemme hakemaan veljeni Barcelonan lentokentältä meille muutamaksi viikoksi, joten puuhaa riittää!

Meidän kylän omenia Pink Ladya, herkullista ja lähellä tuotettua!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti