sunnuntai 3. joulukuuta 2017

Viikko 48

Maanantaina oli ihanaa viettää lepopäivää ja katsoa telkkaria Reijon kanssa ennen puoltapäivää. Lisäksi kävimme leppoisan kävelyn tässä lähiympäristössä, sillä illalla oli tarkoitus piipahtaa syömässä suomalaista ruokaa ystävämme Isabelin luona. Hän ei valitettavasti pääse meille syömään miehensä kanssa, joten päätimme viedä eväät hänen luokseen ja syödä siellä. Leivoin lisäksi taatelikakkua jälkiruuaksi, nam.

Jos viikko alkaa tällaisessa kelissä, ei maanantai tunnu
pahalta lainkaan!

Harmi, ettei tätä kasvillisuuden väriä saa kameralla talteen.
Aivan ihanat "ruskan värit" kukissa.

Meidän kylän uusi hedelmä/vihanneskauppa.

Lohialkupalat.

Rosollia sekä sillin tilalla anjovista.

Melkoisen järeä annos karjalanpaistia, porkkana- ja
makaronilaatikkoa sekä perunaa!


Tiistaina lähdimme Clairaan kävelylle viiniviljelmien keskelle. Tosin, nyt alkaa tuntua, että myös rakennustyömaan keskelle, sillä reitin varrella on aloitettu isomman asuntoalueen rakennus, jossa käy kova tohina. Paikallisesta urheilukaupasta löydettiin suomalainen MÖLKKY!

Reijo kokeili savustaa häränlihaa tänään, ei hassumpaa lainkaan, vaikkei aivan savustetulle ankanrinnalle pärjääkään! Iltapuoli sujui kotihommia tehden.

Oikein hämmästys suuri, kun alkuperä mainittu oikein!

Urheilukaupan joulusomistukset.

Näissä viikunapuissa oli vielä hedelmiä ja lehdet tallella
lokakuun alussa, kun saavuimme tänne.

Viiniköynnökset on leikattu jo.

Rakennustyömaalla betonin valu menossa.

Kyllä on tynkä köynnös.

Täällä vielä köynnöksissä lehdet paikallaan.


Keskiviikkona Reijo halusi lähteä käymään Perpignanissa. Menimme bussilla ja käväisimme kahvilla ensin kaupan aukeamista odotellessa, sitten poikkesimme joulutorille. Joulutorilla ei kojut olleet vielä avoinna, joten suuntasimme Vanhan kaupungin keskustaan päin. Siellä Tasavallan aukiolla olemme usein istuneet kahvilla tai syömässä. Tällä kertaa jäimme lounaalle, koskapa sää ja aikataulu antoivat myöten.
Harmiksemme bussikuskit päättivät pitää mielenilmaisun juuri siihen aikaan, kun olimme lähdössä kotiin, joten jouduimme odottelemaan tunnin verran, sillä emme tienneet tästä mitään, ennenkuin kotona Reijo luki uutisen paikallislehdestä. No, onneksi sää oli suosiollinen ja kyyti kotiin järjestyi vihdoin.

Valoisalla ei oikein saa käsitystä joulumarkkinoista,
mutta tuolla ne kojut ovat kanaalin varrella.

Tässä Alsacen koju. Bretzeliä oli ostettava Reijolle!

Tässä vuorostaan espanjalaisittain tapaksia, cavaa ja sangriaa.


Tämän onnellisempaa miestä saa hakea!

Alkusalaattimme talon tyyliin. Kalkkunaa, hanhenmaksaa,
chorizoa, ankanrintaa ym.ym... Herkulllista!


Pääruuankin jaoimme kahtia, sillä muuten ei jaksa syödä kaikkea!
Tänään grillattua mustekalaa.

Maailmanpyörää pystytettiin parhaillaan.

Torstai sujui melko tavalliseen tapaan, aamulla pistäydyin ostoksilla ja iltapäivällä kävimme asunnon hakuun liittyen ystävien sekä kiinteistövälittäjän luona juttelemassa. Vaikuttaa siltä, että ensi vuodeksi tarjolla olisi runsaasti valinnan varaa. Sana alkaa kiertämään ja tarjouksia tulee ihan mukavasti. Tämä asuinpaikka, jossa parhaillaan olemme, on palvellut kiitettävästi meitä nämä vuodet, mutta nyt on aika muuttaa maisemaa. Jäämme mielellämme samaan kylään, mutta jos muualta tarjotaan kivaa asuntoa, emme kieltäydy siitäkään!

Perjantaina aamulla eräs ystävistämme tarjosi meille mahdollisuutta lähteä mukaansa tutustumaan Narbonneen ja mehän olimme heti valmiita! Keli oli tuulinen ja kylmä, jonka vuoksi hän oli valinnut sisätiloissa tapahtuvaa ohjelmaa. Alkajaisiksi suuntasimme kauppahalliin. Hän oli varannut meille pöydänkin siellä sijaitsevasta ravintolasta.  Ruokaillessa kului keveästi parisen tuntia. Muutamassa museossa ja katedraalissa kiertelyn jälkeen lähdimme takaisin kotimatkalle ennen pimeää. Olihan melkoisen erilainen päivä tänään! Koetan saada aikaiseksi oman juttunsa tästä päivästä!





Lauantaina saattoi kuulla tuulen olevan jo huippulukemissa heti aamusta, sen verran kolisteli ulkona peltejä. En sitten edes yrittänyt lähteä vesikävelyyn, vaan jäin katsomaan telkkaria Reijon kanssa tyytyväisenä. Leipomista, valokuvien laittoa ja rentoa oleskelua, siitä saimme tänään nauttia!



Sunnuntaina tuntui aika kivalle loikoa sängyssä vähän normaalia pidempään. Mihinkään ei ollut kiirus. Lunta oli satanut lisää vuorille, kylmä viima tuntui meilläkin, onneksi aurinko lämmitti. Leipomista edelleen, vähän ruuan valmisteluja ensi viikon juhlia varten ja ulkoilua. Oikein kiva päivä kerrassaan!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti