sunnuntai 19. marraskuuta 2017

Viikko 46

Maanantain ohjelma muuten normaali, mutta illalla olimme luvanneet mennä ystävän luo syömään. Aamukävelyllä kävimme kovasta tuulesta huolimatta. Ilta sujui rattoisasti ja vatsa täynnä oli mukava käydä nukkumaan....



Joku iso valkea lintu, vaikka kuvasta ei sitä erotakaan.


Reijo on testannut ankanrinnan savustusta ja onnistunut
makutestien perusteella oikein hienosti!


Tiistai oli siivouspäivä. Olimme päättäneet käväistä kahvilla kävelyn puolivälissä, kova tuulikaan ei saanut meitä muuttamaan mieltämme. Valitsimme Voie Verten sen suojaisuuden vuoksi, ei huono valinta ollenkaan, auringossa tuli jopa vähän kuuma. Barcaresissa poikkesimme tutussa myllykahvilassa.










Keskiviikkona lähdin heti aamusta sauvakävelylle. Laitoin sitten liikaa vaatteita päälle ja hikoilin reippaasti. Tuuli oli tyyntynyt, minkä vuoksi keli tuntui tosi lämpimältä.
Päivä sujui terassilla auringosta nauttien, nukkumaankaan ei malttaisi mennä. Illalla sitten ruuanlaittopuuhia, kauppalistan suunnittelua sekä lähestyvien 100-Suomi juhlien menun miettimistä.

Kasvisruokaa.


Torstaina kävin kauppareissulla ystäväni kanssa. Aurinko paistoi silloinkin, mutta aamu oli viileämpi. Iltapäivällä kävimme testaamassa Reijon kanssa kylän uutta leipomokahvilaa. Illalla poikkesimme syömässä ostereita ystävien luona ja juhlistimme Beaujolais Nouveauta! Oikein ihana päivä.







Perjantaina nautimme auringosta ja pitkästä kävelylenkistä St Cyprienissä Reijon ja Lissun kanssa. RouvaTiikeri on saanut jäädä kotiin lepäilemään tällaisina päivinä. Reitin varrella törmäsimme markkinoihin ja eksyimme sinne vähän ihmettelemään. Mukaan tarttui viikunoita, clementiinejä ja pöytäliina. Varmaan olisi tullut osteltua muutakin, mutta reppuparka oli ahdettu jo liian täyteen. Tuumasimme tulevamme toiste.

Ruokapaikan löysimme satamasta kauempaa, ruoka oli oikein herkullista ja tarjoilu miellyttävää. Ihmisiä oli paljon liikkeellä vieläkin, vaikka loma-aika on jo ohitse.










Lauantaina pääsin taasen vesikävelylle (marche aquatique) pariksi tunniksi. Olen erittäin innoissani uudesta harrastuksestani. Ainoa harmi, joka tästä seuraa, on kahden torin kierros-tradition loppuminen. Sitä kun ei voi muuna päivänä harrastaa. Pitää siis kehittää uusia traditioita :).

Paluumatkalla poikkesin oman kylän torille ostamassa vihanneksia, sillä tutustuimme jo viime vuonna pariskuntaan, jotka ryhtyivät puutarhureiksi. Rouva on nyt ollut myymässä keskiviikkoisin ja lauantaisin tuotteitaan. Munakoisoa, kesäkurpitsaa erilaisia kurpitsoita, paprikaa, lehtimangoldia, salaattia, sipulia, bataattia ja retikkaa olemme ostaneet ja niistä väsänneet vaikka mitä. 


Tänään sunnuntainaoli vuorossa vaellus, josta oma stoorinsa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti