maanantai 22. syyskuuta 2014

Riviere, ensimmäinen "lepopäivä"

Kun lähdimme kotoa, oli meillä (jälleen) suuremmat suunnitelmat kuin mitä jaksoimme toteuttaa. Olimme aikoneet pistäytyä Calaisissa ja seikkailla muutenkin rannikolla saavuttuamme Ranskaan, mutta maanantai aamun valjetessa oli yllättävän helppoa unohtaa moiset suunnitelmat! Päivän ainoaksi tavoitteeksi jäi kaupassa käynti. Tottakai koirien kanssa kävelyllä oli käytävä, mutta se nyt kuului normaaliin päivärutiiniin.

Oli ihanaa olla vailla mitään erikoisohjelmaa. Istuimme pihalla syömässä ja kahvilla, nukuimme kunnon päikkärit ja kävelimme koirien kanssa paikallisten peltojen keskelle rakennetulla tieosuudella. Paikan omistajarouva halusi viedä meidät illalla tutustumaan Arrasin valaistuihin rakennuksiin klo 21 jälkeen. Se oli myöhäistä, mutta toisaalta tilaisuus, jota ainakaan minä en voinut jättää käyttämättä!

Reijo valitsi kotiin jäämisen ja niinpä me naisissatuumin lähdimme sightseeing kierrokselle. Aikamme autolla kierreltyämme pysähdyimme keskustan aukiolla ja poikkesimme iltakahvilla ja -letulla, jonka jälkeen matka jatkui vielä. Olin puolen yön tietämissä takaisin kotona. Pakko myöntää, että kolmen tunnin informaatiopaketti Arrasin kaupungin nykytilasta ja historiasta oli uuvuttava, mutta valvomisen arvoista! Huomenaamulla matka jatkuisi normaaliin tahtiin...


Tuoretta leipää kolme pussukkaa, herrrrkullista!

Joka aamu kori tuotiin meille täynnä lämmintä leipää ja croissantteja.
Kysyn, kuka voi vastustaa? Minä en ainakaan...

Madame vapaapäivän lenkillä nauttimassa hajuista omaan tahtiin.
Peltojen keskellä oli rauhallista kulkea.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti