torstai 3. syyskuuta 2015

Synttäripäivän viettoa Saariselällä

Aamulla Kielajoella herättyäni olin vanhentunut jälleen vuodella, huoh... mutta onneksi ei tuntunut missään. Lähdimme ajelemaan kotiasunnolle päin aamupalan jälkeen. Suunnitelmana olisi vielä tarkistaa Saariselän asuntotarjontaa Panimon osalta. Tätä paikkaa suosittteli veljeni edullisena vaihtoehtona. Tultuamme Saariselälle ajoimme suoraan Panimoravintolan pihaan ja saimme heti tiedusteltuamme huoneiden ja mökkien avaimet käteen. Tulipahan nähtyä taasen erilaisia asumisvaihtoehtoja.




Lopetettuani asuntojen metsästämisen kävimme saunassa ja söimme pienen lounaan ennen päiväunia, sillä illalla kävisimme synttärin kunniaksi tutustumassa Laanilan kievarin ruokatarjontaan.




 Saavuimme Laanilaan kävellen, sillä parin kilometrin kävely ennen ruokailua tuntui sopivalta eikä rasittanut yhtään. Takassa paloi tuli ja ystävällinen henkilökunta toivotti tervetulleeksi välittömästi ovesta sisään astuttuamme. Tupamainen ravintolasali oli sisutukseltaan hiukan erilainen kuin olin odottanut. Täällä tarjottaisiin  riistaruokia, minkä vuoksi odotukset ruokailun suhteen olivat korkealla. Shamppanjalasillisen avustamana tutkailimimme ruokalistaa. Alkuruoaksi valitsimme Riitan kanssa yhteisesti ravintolan kootut alkupalat, joka sisälsi tattikeittoa, riekkorilletteä, hirvenpaistia sekä taimenta. Ei laisinkaan hullumpi vaihtoehto, vaikka tattikeitto olikin jäähtynyt. Annoskoko oli sopiva kahdelle.





Pääruuaksi olin päättänyt ottaa joko yksin riekkoa tai Riitan kanssa poron lapaa, jota annosta valmistettaisiin vain kahdelle. Riitta valitsi myös poron, joten valinta oli selvä.
Jälkiruokana oli ilahduttavan erilaisia vaihtoehtoja, joista Riitta valitsi juustokakun talon tapaan ja minä ohukaisia lakoilla. Nämä annokset kun vetelisi, olisi ainakin saanut häivähdyksen Lapin mauista tallennettua makumuistoihin.







Ilta päättyi kupilliseen kahvia ja lasilliseen likööriä, Riitalle lakkaa ja mulle cointreauta, kun on jo ikävä Ranskaan :). Näiden eväiden ja tunnelmien jälkeen olisi oikein mukavaa tallustaa kotiasunnolle. Olipas mukava ja erilainen synttäripäivä, joka jatkuisi huomenna melontaretkellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti