sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Lähtöpäivä koittaa

Sunnuntai aamuna kaiken tavaramäärän kanssa puljaamisen jälkeen pääsimme vihdoin klo 9 liikkeelle. Automme oli taasen kattoa myöten täynnä, mikä herätti keskustelua tarpeellisen mukaan otettavan määrästä.


Aurinko alkoi paistaa heti alkumatkasta ja fiilis oli vähän haikea lähdön vuoksi. Tottakai olisi ollut hienoa jäädä Suomeen pidemmäksi aikaa syksyllä, mutta toisaalta on upeaa ehtiä nauttimaan Ranskan loppukesästä. Lokakuussa riittää aurinkoisia päiviä ja lämpimiä iltoja meille suomalaisille sopivia kelejä siis.





Aikataulu lähtöpäivälle oli harmittavan tiukka. Emme ennättäneet kunnolla seurustella ystävämme Jannen kanssa, koska ohjelmassa oli ruokailua, nukkumista ja koirien kanssa ulkoilua. Jospa tähänkin asiaan saisimme parannusta.

Satamassa olimme sopineet tapaamisen Lapin reissusta toipuvan ystäväni Riitan kanssa. Pikaiset hyvästit, jotta laivaan jonotus voisi alkaa. Tässä asiassa olimme tällä kertaa vähemmän hätäisiä ja parin tunnin odottelun sijasta meillä kului aikaa vain 45 minuuttia laivaan lastausta varrotessa.



Laivalla oli useita koiria. Olimme valinneet Tallink Siljan ja ilahduimme, että lemmikin kanssa sai valita A-luokan hytin. Olimmehan Vikingillä matkatessa tottuneet jo kuuntelemaan kolinaa ja tärinää kannen alapuolella sijaitsevissa lemmikkihyteissä. Matkanteko koiran kanssa ikkunallisessa hytissä oli luksusta. Tikru ja Lissukin tykkäsivät selvästi rauhallisemmasta ja hiljaisemmasta kyydistä. Koirat söivät laivaan päästyään iltaruokansa hyvällä ruokahalulla ja kävivät sen jälkeen nukkumaan. Päivä oli ollut tapahtumarikas niidenkin mielestä.


Huomenna on suunta etelään ja Öölannin saarelle. Laiva on satamassa kuuden maissa aamulla, mikä auttaa toisaalta menemään ajoissa nukkumaan ja toisaalta pääsemään huomenna ajoissa perille.
Reissumme on siis alkanut. Ihanaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti