torstai 8. toukokuuta 2014

Vierailulla Vatikaanivaltiossa

Aamulla nukuttuamme pitkään söimme hedelmiä aamupalaksi ja lähdimme kävelemään aurinkoisia katuja pitkin suuntana Vatikaani. Olin valmistautunut viileään aamupäivään neuletakilla, mutta heti kadulle päästyämme jouduin siitä luopumaan. Klo 10 aikaan lämpömittari näytti 21 astetta, ihanaa! Aamun viileydestä ei ollut tietoakaan ja meidät turistit erotti paikallisista niukan vaatetuksen lisäksi jalkineet. Paikallisilla naisilla oli talvisaappaat jalassa, kun me turistit painelimme sandaaleissa. Monilla naisilla oli jo hihaton kesämekko ja miehet kulkivat shortseissa. Täällä on jo kesä.

Minua kiinnostaa enemmän kaupungilla kävely kuin kuuluisien nähtävyyksien tutkiminen. Tänään olinkin tästä syystä onnellinen, sillä jono Pietarinkirkkoon oli varmaan kilometrin pituinen. Minusta oli miellyttävämpää fiilistellä aukiolla ja katsella ympärilleni kuin jonottaa väsymykseen saakka kirkkoon pääsyä. Poikkesimme kuitenkin nipinnapin Vatikaanivaltion rajojen sisäpuolella, joten lisäsimme sen vierailtujen lilliputtivaltioiden listaamme.Takaisin asunnolle kävellessämme löysimme sivukadulta kirkon, jonne ei ollut jonoa ja sisäänpääsy oli ilmainen. Riittävän hieno kokemus pistäytyä pikaisesti hämärässä kirkossa ihastelemassa kattomaalauksia.

Katukahvilassa istuskelu on meidän molempien mielestä mukavaa ja tilaisuuksia täällä siihen on lukuisia. Viiden kilometrin päiväkävelyyn olimme kumpikin erittäin tyytyväisiä. Illalla lisää kaupungilla koikkelehtimista.

Illalla lähdimme katselemaan kaupunkia uusin voimin. Lämpömittari näytti 25 astetta klo 17 jälkeen. Seikkailtuamme ristiin rastiin lähiympäristössä eksyimme onneksemme kotikadulle klo 20 maissa. Ainakin toiset viisi kilometriä tuli iltakävelyllemme mittaa. Huomenna Reijo haluaa kävelyttää minua Colosseumiin, sinne on lyhyempi matka kuin Vatikaaniin.

Suuntana Vatikaani ja Pietarin kirkko

Tiber-joen ylitys kuului reittiin

Mahtavia patsaita sillalla

Olipa jokunen ongellakin, mahtoiko kalaa tulla...

Siinä se nyt on! Pietarinkirkko aukioineen. Tien toisella puolen
vaihtuu valtio.

Vatikaanivaltiossa ollaan! Ainakin kilometrin pituinen jono
ihmisiä matkalla kirkkoon tutustumaan.

Paluumatkalla katukahvilassa, sokerikakkua ja kahvia, nam.

Pikkuinen makkarapötkö. Reijo haaveili tuosta siivua :).

Kotikadulla sisäänkäynti

Sisäpihan kello kulki omaa aikaansa.

Kotiovi onneksemme alakerrassa.

Iltakävelyllä Piazza Navonalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti