keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Seitsemän kukkulan kuninkaana

Ei suinkaan Turussa vaan Ikuisessa kaupungissa Roomassa on upeaa vierailla näin toukokuussa, kun turistisesonki ja auringonpaiste eivät vielä ole kuumimmillaan. Toki aurinko paistoi tänäänkin saapuessamme tänne ja lämpötila oli 20 asteen paremmalla puolella. Perjantaiksi on lupailtu jopa 26 lämpöastetta!

Olimme varanneet asunnon hotellin sijasta täältä jälleen kerran ja ensivaikutelma huoneistosta on loistava, eikä sijainnissakaan ole moitteen varaa. Olemme keskustassa pienen sivukadun varrella ja huoneisto sijaitsee pohjakerroksessa sisäpihalla. Kävelymatkan päässä sijaitsevat suurin piirtein kaikki nähtävyydet mm. Pietarin kirkko, Panthenon, Colosseum. Sitä en vielä tiedä, minne kaikkialle jalat meitä kuljettavat. Ostimme tosin 7 vrk:n bussilipunkin varmuuden vuoksi, niin pääseepä sitten bussilla takaisin kotiosoitteeseen, jos jalat eivät paluumatkaa kanna.

Roomassa viivymme ensi tiistaihin ja sitten matkustamme Venetsiaan toiseksi viikoksi. Minulle ensimmäinen kerta Italian maaperällä, Reijo on vieraillut maassa jo aiemmin.

Tässä kuvia tältä päivältä lähinnä asunnostamme.
Lentokoneesta kuvattu lähestyttäessä Italiaa

Yhdistetty makuu- ja olohuone

Toinen makuuhuone

Ulko-ovi

Näkymiä sisäpihalle

Sisäpihalta kuvattua


Rautaristikot ikkunoissa







Herkkuja läheltä ja kaukaa. Italialaiset mansikat maistuivat oikeilta ja maksoivat
vain 3 e/kg.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti