perjantai 9. toukokuuta 2014

Bussin kyydissä kaupunkia ympäri

Eilisen kävelypäivän jälkeen Reijo muuttikin mieltään ja ehdotti bussiajelua ympäri kaupunkia sightseeing-bussin kyydissä Colosseumille kävelyn sijaan. Tälle päivälle oli lupailtu huimia lämpötiloja, joten suostuin oitis ehdotukseen. Avokattoisen bussin yläkerrassa olisi mukavaa antaa tuulen viilentää auringon lämpöä.

Matkaan siis, mutta ensin ajoimme bussilla rautatieasemalle lipunostoon, sillä ensi viikolla matkustamme junalla Venetsiaan. Aseman laidalta löytyi useampi liikennöitsijä, jotka kaikki tarjosivat kiertoajelua. Bussin kyytiin vaan ja nauttimaan näkymistä. Aurinko porotti jo niin, että monella näkyi punotusta ihossaan puolen päivän tietämissä. Meidänkin käsivartemme saivat vähän väriä.

Monenlaista maisemaa mahtui puoleentoista tuntiin bussin kyydissä ja matkan loputtua olimme saaneet kaupunkiähkyn. Etsimme rauhallisen sivukadun varrelta sopivan pienen trattorian, jossa saimme lepuuttaa aivojamme. Pizza ja salaatti maistuivat herkulliselta ja lyhyt matka kotikadulle takaisin helpotti kylläistä kulkijaa.

Illlalla pohdimme hetken ohjelmaa ja päädyimme kävelyn kannalle, vaikka toisaalta laiskottelukin houkutti. Olimme tyytyväisiä, että lähdimme iltakävelylle, sillä sää oli leppoisa ja sivukatuja oli mukavaa kierrellä. Eksyimmepä jopa ihastelemaan Fontana di Trevin suihkulähdettä ja poikkesimme pikavisiitillä myös Pantheonin temppelissä, jossa Reijo ei vielä ollut sisällä saakka vieraillut. Matkan varrelle sattui myös joku kirkko, jonne eksyimme sisätiloihin tutustumaan, vaikka siellä oli messu meneillään. Erikoinen messu sikäli, että siinä soitettiin kitaralla ja laulettiin reippaampia lauluja, mikä laittoi epäilemään, ettei ehkä ollut katolinen jumalanpalvelus menossa.
Reilu tunti kävelyä lähikulmilla tuntui ihan hauskalta, eikä väsyttänyt ollenkaan. Huomenna sitten koetamme suunnata Trastevereen.
Colosseumin kulmilla
Circus Maximus
Teatro Marcello
Toinen kiertoajelubussi
Tuttu näky Rooman keskustassa, kaksipyöräisellä pääsee...
Jälleen Pietarinkirkon seutuvilla.
Kotka kurkistaa katolta.
Hyvä Kimi!
Rautatieasema.

Bussin kyydissä














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti