tiistai 13. toukokuuta 2014

Junalla Venetsiaan

Aamulla mietimme, että tämä kuusi päivää oli riittävä aika vierailla Roomassa ja että me molemmat lähtisimme jo mielellämme kaupungin hälinästä rauhallisemmille tienoille. Kuitenkin olimme tyytyväisiä asunnon valintaamme ja sen rauhalliseen sijaintiin keskellä kaupunkia.

Vaikka meillä ei ollut aamulla kiirettä juna-asemalle, olimme jo hätäisinä laukut valmiina klo 10 aikaan. Roomassa satoi vettä, joten senkin vuoksi oli hyvä vaihtaa maisemaa. Juna-asemalle päästyämme ostimme liput automaatista ja istuimme vielä lähtökahveilla tarkkailemassa ihmisvilinää. Meitä turisteja oli sateesta huolimatta liikkeellä runsain määrin.

Junassa olimme saaneet paikat selkä menosuuntaan alkumatkaksi, jolloin matkanteko muistutti pendolinon kyytiä. Vauhtia oli n. 250 km/h ja vaunun kallistelu tuntui tasapainoelimessä. Yritin pysyä rauhallisena ja olla voimatta pahoin. Onneksi jossain vaiheessa matkaa junan kulkusuunta vaihtui ja menoa voitiin verrata tavallisella intercity-junalla matkustamiseen. Matka sujui lopulta yllättävän nopeasti.

Ostimme asemalta julkisen liikenteen liput vaporettolla (vesibussilla) matkustamiseen viikoksi, sillä täällä ei juuri muuta kulkuneuvoa tarvitse. Toki täälläkin on takseja, mutta nekin kulkevat vedessä. Olemme Roomassa päässeet hyvään kävelytahtiin, joten se jatkunee myös täällä saaristossa.

Tulimme iltapäivällä perille asuntoomme, jossa omistaja meitä jo odottelikin avainten kanssa. Saimme hyvän vihjeen illan ravintolaruokailua varten ja purettuamme tavaramme ja huokaistuamme hetken verran lähdimme sokkeloisille kujille seikkailemaan. Jos olin Roomassa ajatellut, ettei kujat voi kapeampia olla, olin ollut todella väärässä. En ollut siis käynyt vielä Venetsiassa!

Löysimme pienen ravintolan,joka oli erikoistunut kaloihin ja äyriäisiin. Nautimme suunnattomasti herkullisesta ruuasta, mutkattomasta palvelusta sekä miellyttävästä tunnelmasta. Ensimmäinen iltamme Venetsiassa oli onnistunut!

Illalla matkalla ravintolaan kuljimme tällaista pitkin.
Hädin tuskin mahduimme kulkemaan vierekkäin!

Reijon pääruokapasta, alkuruoasta emme muistaneet ottaa kuvaa...
Ei mikään yllätys, sen verran oli jo nälkä klo 20 illalla! 

Mun pääruoka, äyriäisspaghetti. Alkuruuaksi olimme syöneet
suurinpiirtein samanlaisia äyriäisiä, nam :).

Tässä lopputulos.

Reijolle kahvin kanssa nougatkakkua, oli todella herkullista.

Minä en ollut vielä syönyt tarpeeksi tiramisua Roomassa.

Täysikuu paistoi yöllä kotikadulle saapuessamme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti