keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Basel raitiovaunulla ja vähän kävellenkin

Aamulla oli tutustumisvuorossa lähin sveitsiläinen kaupunki, Basel (linkki), joka sijaitsee vain kolmen kilometrin päässä majapaikastamme. Kävelimme reilun kilometrin matkan rajalle, sillä raitiovaunu keskustaan lähtisi heti Sveitsin puolelta. Aurinko päätti taasen ilahduttaa meitä ja pakkasimme reppuun pari litraa vettä varmuudeksi.
 Vielä Ranskan puolella

Raja näkyvissä. Eka kerta rajan ylitys kävellen...

Sveitsissä ollaan. Useimmissa kuvissa oli mukana joku työkone.
Baselin keskustassakin oli kaduilla ja taloissa remonttia.
Puolen tunnin ratikkamatkan jälkeen pääsimme keskustaan ja ensimmäinen operaatio oli aamukahvipaikan löytäminen. Poikkesimme leipomoon, jossa saimme herkullista tuoretta pullaa ja kahvia! Tämän leipomon myyjän lisäksi törmäsimme erääseen toiseen henkilöön kaupassa, joka ilahtui tiedusteltuaan kotomaatamme. Leipomon rouva tunsi Lapista Äkäslompolon ja tiesi, ettei kesällä kannata Suomeen suunnata hyttysten takia ja kaupan herrasmies oli käynyt liikematkalla Helsingissä. Hän tunnistikin suoraan suomenkielen.

Nyt ymmärrän, kun ihmiset sanovat, että Sveitsi on kallis maa. Baselin puolella sai maksaa tuplan verran kaikesta. Kahvi kahdelle pullan kera maksoi Ranskassa vitosen, täällä kympin jne. Mutta, kiva oli silti tutustua tähänkin kaupunkiin!

Maisemia kaupungilta





Osataan sitä täälläkin muodostaa yhdyssanahirviöitä!


Nähtävää olisi riittänyt enemmänkin, mutta kiertelimme keskustassa ja Rhone-joen rantamilla muutaman tunnin, kunnes lounaan jälkeen käväisimme rautatieasemalla ostamassa liput huomista Zurichin matkaa varten. Ratikalla pääsimme takaisin rajalle suoraan rautatieasemalta, joten emme epäröineet, kun meitin ratikka kolisteli juuri sopivasti paikalle ulostauduttuamme asemalta.

Palomiesten asusteet ennen ja nyt.


Kerrassaan komea kaara!



Eksyttiinpä juustomyymälään...

Tori ja kirkko.


Rhone-joen rantaa.

Kolmen kunkun hotelli oli pramea!


Joku poijun kanssa uimassa vuolaasti virtaavassa joessa.
Minä se en ollut tällä kertaa!

Yritimme päästä vastapäätä näkyvän rakennuksen terassille.
Sisään pääsisi kuulemma maksamalla 12 000 Sfr (1 Sfr = 1 €).
Ei sitten menty... tällä kertaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti