perjantai 26. syyskuuta 2014

Saint-Germier - Tarnos, 400 km

Koska aamulla tuli aikainen herätys, kiitos rouvatiikerin, pääsimme matkaan jo klo 7. Aurinko ei ollut ehtinyt vielä nousta ja aamun koleus yllätti matkaajat! Että näinkin etelässä lämpötila on aamulla alle 10 astetta, huoh. Oli kyllä virkeä olo ainakin aloittaa matkan teko.
Olimme varanneet Biarritzin läheltä Tarnosista (13,5 km) asunnon, josta on helppo päästä tutkimaan ympäristöä ja joka EI olisi keskellä maaseutua.

Varhain liikkeellä.

Aurinko  ei ole vielä noussut. Sumusta ei tietoakaan.


Olimme sopineet jälleen ajovuorot ja puolentoista tuntia ajettuani, poikkesimme kahville ja koiria ulkoiluttamaan. Aurinko oli noussut kahdeksan maissa ja lämmitti mukavasti, kun tulimme kahveinemme ulos auton luo. Oli mukavaa ajella etelää kohti. Viikonlopuksi oli lupailtu ihan hellelukemia. Olin saanut ajaa rauhallisissa merkeissä, mutta Reijon vuoron tultua alkoi tietyöt ja liikenteen määrä kasvamaan. Rekkaa oli jonoksi saakka välillä sekä asuntoautoja lukuisia. Olihan perjantai ja monilla suuntana Espanja, jonne tämä tie muummoassa vei.
Harmitti huristella ohi Cognacin maakunnan, voi kuinka mielellään olisi siellä halunnut viettää muutaman päivän, mutta kaikkea ei voi kerralla saada!

Levähdysalueelta lähdössä. Huomatkaa Reijon uusi minttusuklaapipo :).

Lätäkkö hätäisesti kuvattuna. Oli varmaankin Bordeauxin järvi.

Tässä uudet suunnat.

Ja taas vaihtui tie...

On niitä puita täälläkin kuljetettavaksi saakka.

Molemmin puolin tietä mäntymetsää.

Maissipeltoa riittää joka kulmalla Ranskaa. 

Yllättäen sumetta keskellä päivää, mistäköhän sekin ilmestyi?

Saavuttuamme hyvissä ajoin Tarnosiin, löysimme helposti asuntomme ja ihastelimme urbaaneja olosuhteita :). Ei siis lannan hajua? Käytimme koirat pikapissalla ja rahtasimme tavarat sisälle asuntoon, joka sijaitsi toisessa kerroksessa. Onneksi oli hissi! Asuntomme on loistava. Parvekkeella nautitun lounaan jälkeen olimme ansainneet lepotauon.

Makuuhuone yksinkertaisuudessaan.

Hyvin varusteltu keittiö!

Olohuoneessa jo asumisen merkkejä ;).

Normilounas kotioloissa.

Iltapuoli kuluikin ihan rutiinijuttuja tehden. Hiukan valokuvien lataamista koneelle, kauppareissua ja iltakävelyä, jonka jälkeen paikalliseen tapaan illallinen myöhään suomalaisen mittapuun mukaan.
Huomenna tutustumme lähiympäristöön, sunnuntaina Biarritziin ja maanantaina San Sebastianiin, siis jos kaikki sujuu suunnitelmien mukaan, eikä väsy iske.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti