lauantai 20. syyskuuta 2014

Hoogland, Alankomaat - Hasselt, Belgia 181 km

Aamulla nukuimme pitkään, sillä tämän päivän taival olisi vain parin tunnin pituinen. Sää oli lämmin ja aurinko yritti kyllä pilkistellä pilviverhon takaa. Reijon kääntäessä virta-avainta ei kuulunut ääntäkään... arghhh taaaas! Siis vika oli kuitenkin jossain muussa kuin akussa. Miehet lähtivät kaksissa tuumin ostamaan kaapeleita tai jotain ja palasivat tunnin kuluttua samanlaisen apparaatin kanssa, jolla Ruotsissa korjaamolta apuun tullut mies käynnisti automme. Ainut huono puoli siinä apparaatissa oli, että sitä piti ladata ensin 48 tuntia, uuups. Meitin auto ei ilmeisesti halua Ranskaan tai ainakaan tällä vauhdilla...
Kutsuimme tiepalvelumiehen apuun ja hän käynnisti automme, siispä vihdoin pääsimme matkaan. Olimme suunnitelleet ehtivämme Belgiaan eläinlääkärille klo 12, mutta tämä parin tunnin mittainen viivästys torpedoi tehokkaasti suunnitelmaamme.

Ystävämme Dora Belgiassa sai onneksi eläinlääkärin ajan järjestymään siten, että tultuamme hänen luokseen ja odoteltuamme hetkisen, eläinlääkäri suostui ottamaan meidät vielä vastaan. Lissulla kun oli ihottumaa vatsan alla, joka ei ollut parantunut Suomesta saamilla rohdoilla. Ihanaa, kun saimme tämänkin asian hoideltua, vaikka aamulla ei vielä tähän oikein uskonut.

Olimme tavanneet Doran Lissun astutusreissulla edellisen kerran viime talvena ja hän kutsui silloin meitä kylään luvaten tarjota meille paikalliseen tapaan elämyksen Frituurissa, joka vastannee parhaiten suomalaista perinteistä grillikioskia. Ainut, että valikoima on uskomattoman laaja ja erikoinen suomalaisen mittapuun mukaan. Toki sieltä sai hampurilaisiakin (jotka olivat ruokalautasen kokoisia!), mutta suurin osa Frituurin tuotteista on leivitettyä lihaa, juustoa tai kanaa pötkylöiden, pyöryköiden tai nuggettien muodossa. Valintansa mukaan asiakas saa sopivan kokoisen ( joka usein tarkoittaa hervottoman kokoista pakettia) annoksen syötäväksi paikan päällä tai, kuten suurin osa näytti tekevän, mukaan otettavaksi. Tottakai annoksiin laitettiin lisukkeeksi belgialaisia perunoita! Viime kerralla jo kuulin, että kutsumamme ranskalaiset (french fries) ovatkin alunperin kotoisin Belgiasta, mutta että jostain syystä ranskalaiset ovat ne omineet ;)!
Laitoimme Doran valitsemaan eväät, koska nälkäisenä (en ollut ennättänyt syödä aamupalan jälkeen mitään) olisin halunnut aivan varmasti joka sortimenttia maistella. Liitän kuvan tähän tekstin loppuun, jossa näette, kuinka vaatimattoman vähän meillä oli eväitä.

Nyt sai jo huokaista! Lopulta kaikki sujui siis ihan hienosti, Lissu pääsi kuin pääsikin eläinlääkäriin erikoisaikataulun mukaan ja me pääsimme maistelemaan Doran kanssa Frituurin tuotteita. Tosin haimme sellaisen jättieväspaketin Doran kotiin ja saimme samalla tutustua Doran tyttäreen, joka tuli onneksi auttamaan valtavan annoksen tuhoamisessa. Ehdimmepä jopa pistäytyä hotellilla viemässä koirat rauhoittumaan kaiken aamupäivähässäkän jälkeen ennen Doran luo menoa. Huoneemme sijaitsi pohjakerroksessa, meillä oli oma terassi aurinkotuoleineen ja jacuzzeineen, ainut vaan, ettei ollut aikaa nauttia niistä! Sää olisi ollut mitä parhain siihen. Aurinko paistoi ja lämpöä oli 26 astetta.

Yhtäkkiä huomasimme, että alkoi olla myöhä (aika kului extranopeasti) ja hienon, vaikka vähemmän terveellisen aterian jälkeen oli pakko lähteä nukkumaan, sillä koirienkin piti saada vielä iltaruoka ja päästä pissalle. Yksi vastoinkäyminen matkalla taasen voitettu. Auto suostui käynnistymään nyt normaalisti ja toivomme, että saamme sen perillä Ranskassa johonkin huoltoon, jotta selviäisi, mistä oikeasti kiikastaa!

Tervetulotoivotus hotelliin Belgiassa.

Mmmm.. jacuzzi!

Hellettä 26 astetta, aurinkotuolit takapihalla valmiina
ja aurinko jopa paistoi pian  pihallemme. Arvatkaa harmittiko,
ettei ennättänyt tästä nauttia!
Frituurin valikoimaa.

Nyssäkät pöydällä.

Tässä sitä syötävää riittää... 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti