sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Hasselt, Belgia - Rivière, Ranska 263 km

Hurraa, saavuimme tänään Ranskaan! Nimestään huolimatta tämän päivän kohteemme ei ole SE Riviera Nizzan maisemissa, vaan sijaitsee pohjoisimmassa Ranskan departementissa (=hallintoalue). Koskaan aiemmin ei reissumme ole kulkenut näin pohjoisessa osassa Ranskaa, joten odottelin innolla uusia maisemia.

Aamulla automme käynnistyi ilman apuja, huoh, ja pääsimme matkaan aikataulun mukaisesti. Haikeat jäähyväiset terassin jacuzzille, jonka pinnassa näkyi sadepisaroiden tanssi höyryn keskellä. Tällä kertaa kylpemiset jäivät kokematta.

Tänäänkin meillä olisi extralyhyt matka, kolmisen tuntia taukoineen. Sadetta riitti melkein koko matkalle Belgiassa ja kuin taikaiskusta Ranskan rajan ylitettyämme se loppui. Pilvistä tosin oli ja viileätä verrattuna eiliseen, vain 17 astetta lämmintä.

Matka meni nopeasti ja uusi isäntäpariskunta oli meitä vastaanottamassa. He esittelivät tiluksensa, jossa oli mm. omena- ja persikkapuita sekä kanoja (n. 50-60 kpl) niityllä. Lissun mielestä kanaset ansaitsivat vähän liikuntaa ja se yritti jahdata niitä, ainut että aita esti varsinaisen ilon ja kanaset saivat käyskennellä rauhassa. Selvästi Lissu oli vähän nolo ja harmistunut, kun huomasi, ettei sitä noteerattu vakavasti.

Asuntomme on suorastaan loistelias. Meillä on runsaasti tilaa ja meitä on lahjottu jo viinipulloin sekä runsain eväin, Talon emäntä paistoi illalla quiche lorrainea (paikallista pekoni-juustopiirasta) ja halusi ehdottomasti tuoda meille maistiaiset. Onneksi olen käynyt lenkillä kaksi kertaa tänään :). Puut notkuvat omenia ja niitä saa vapaasti syödä, tuntuu ihanalta olla Ranskassa jälleen.

Liikenteestä huomasi, että Saksassa oli helppoa ajaa moottoriteillä, kuten Ranskassakin, mutta Hollannissa ja Belgiassa liikenne oli jotenkin levotonta, poukkoilevaa ja näinollen stressaavaa. En tiedä, mistä se sitten johtuukaan, mutta selkeä ero näiden maiden välillä kuitenkin oli.

Tänään sain siis aloittaa kielen harjoittelun käytännössä, kielen, jota tulen opiskelemaan ensi talvena. Alku ainakin on vähän kangertelevaa, sillä osa sanoista on unohduksissa. Lupailin vähän kirjoittaa blogin päivityksiä myös ulkomaalaisille ystävillemme ranskaksi tai englanniksi, kunhan jaksan tsemppailla.

Aamun ankeat näkymät Belgiasta lähdettäessä.

Voiko synkempää olla?

Lahjuksia isäntäparilta saavuttuamme Ranskaan.

Asuntomme makuuhuone...

... ja keittiö.

Kivoja yksityiskohtia täynnä koko asunto.
Tässä "munakellari".

Lisää lahjuksia.

Yksi pullo ei riittänyt, saatiin toinen vielä kaveriksi.

Ja "pientä" iltapalaa...

Illan tunnelmavalaistus. Hieno keksintö,
kynttilänvarjostin :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti