perjantai 16. joulukuuta 2011

Seillansin kylässä

Emme olleet sitten tänään Cannesissa, juu ei... Heräsin klo 4 aamulla unilääkkeestä huolimatta, enkä saanut unta, joten oli turha yrittää leikkiä reipasta ja lähteä väsymään kaupunkiin. Sovimme yhteistuumin, että kello kiinni ja nukkuminen jatkuu, mikäli siinä onnistumme. Kumppari nousi ylös klo 8 ja minä luovutin yrittämisen klo 9.

Kumppari keksi heti aamusta loistoidean. Hänen mielestään olisi hyvä tehdä Monacon retki siten, että yöpyisimme jossakin ja hän oli etsinyt valmiiksi Monacon hotelleista tietoa. Sen lisäksi hän ehdotti, että täksi päiväksi suunniteltu Cannesin reissu olisi sopivaa yhdistää Monacon kanssa samaan. Minä en voinut
muuta kuin kiitellä, sillä yöpyminen auttaisi selviämään päivän kestävästä reissusta helposti. Minun on edelleenkin nukuttava päikkärit joka päivä, mikäli haluan pitää arkeni tasaisen normaalina. Ennen vammautumista kauhistelin ihmisiä, jotka lepäsivät päivällä. Karma, sanoisi kumpparini ;).


En kuitenkaan halunnut harmitella aamiaisen jälkeen suunnitelmien kaatumista enempää, vaan ehdotin tutustumista lähistön pikkukylään, Seillansiin. Sieltä pääsisi nopeasti pois, mikäli voimat loppuisivat kesken kaiken. Sinne siis. Kuten Fayencessakin Seillansissa oli kapeita kujia ja keskiaikaista tunnelmaa, eikä
aamun pilvisyys ollut lannistanut aurinkoa, vaan se pilkisteli pilvien lomasta karkottaen lopunkin väsymyksen pois. Meillä oli ainoastaan tarkoituksena tutustua kylään kävellen ja etsiä päivän patonki :). Niinpä oli aika leppoisaa vaellella ympäri kujia ja katsella mm. kissojen leikkiä.


Kotiin palattuani laittelin meille lounasta, jonka jälkeen uni maistui todella hyvin!
Varasin Monacosta meille huoneen sunnuntaille ja maanantaina paluumatkalla tutustumme sitten Cannesiin.
Nyt kuuntelen myrskyävää tuulta, sillä tännekin puolen Ranskaa on lupailtu tuulen nopeudeksi 100 km/h. Jännittävä katsoa, kestävätkö ikkunaluukut myrskyä. Ulkona oli kuitenkin lämmintä vielä äsken, kun poikkesimme kauppareissulla. 11 astetta ainakin tuntui lämpimältä.


Iltapalaksi nautimme juustoja ja kummastelin, kuinka niinkin pahalta haiseva juusto kuin Époisses de Bourgogne voisi maistua hyvältä, mutta niin se vaan tekee. Kaupasta ostimme kokeeksi pienen palan jouluherkkua, appelsiinisuklaalla maustettua torttua. Löysimme vihannesosastolta tutunoloisia suppilovahveroita sekä kantarelleja, en kuitenkaan ostanut niitä, vaan uskon, että maku lienee sama kuin kotomaassa. Julkaisen sekalaisia valokuvia tältä päivältä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti