torstai 15. joulukuuta 2011

Lepopäivä

Aamu valkeni aurinkoisena ja sovitusti pidämme tänään lepopäivän. Meillä on kolme viikkoa aikaa, joista yksi viikko on jo vierähtänyt. Kiirettä ei siis tarvitse onneksi pitää. Suunnitelmissa huomenna poiketa Cannesiin ja ensi viikolla Monacoon. Jos jaksamista riittää kiertelemme vielä Länsi-Provencea. Olemme viihtyneet mainiosti täällä asuinalueellamme, tässä on kaupat ja ravintolat aivan lähellä. Lähimpään kyläänkin Fayenceen on vain kolmisen kilometriä.

Asuntona meillä on kaksio, joka sijaitsee lomakylässä keskellä omakotitaloaluetta. Taidamme olla melkein ainokaiset asukkaat tällä hetkellä. Viihdymme täällä erinomaisesti sesongin ulkopuoliseen aikaan. Tämähän palvelee meitä erityisesti rauhallisena levähdyspaikkana. Toinen majoitusvaihtoehto olisi ollut Nizzan kaupungissa, mutta en pitänyt sitä meille sopivana. Tässä kuva keskeltä aluetta.

Kävimme syömässä eka iltana kilon simpukoita ja fondueta paikallisessa ravintolassa ja siitä kuvat vanhassa kamerassa, joka sanoi sopimuksensa irti, joten saatte vapaasti kuvitella annoskoot :).
Muuten olemme syöneet kotiruokaa ja se näyttää meillä tältä(huomatkaa pussissa myytävänä ollut ruisleipä, pain spécial au siegle).
Kotiruokana meillä on salaatin ja juustojen lisäksi ranskalaisen kaupan omia herkkuja, erinomaista lihaa ja kalaa sekä varsinkin äyriäisiä. Kaniiniakin olen suunnitellut maistavani, sitä täällä myydään joka marketissa ja toreilla. Tuoretta patonkia on saatava ehdottomasti joka päivä, en ihmettele olleenkaan, että sitä syödään täällä niin paljon. Edellisen kerran Ranskassa vieraillessamme keväällä söimme joka päivä ravintoloissa sekä lounaan että illallisen, koska asuimme silloin hotellissa.

Nyt olen ilahtunut tästä vaihtoehdosta juuri sen vuoksi, että tuntuma on enemmän kodinomaisempaa, jolloin myöskin saan realistisemman kuvan ranskalaisesta arkielämästä tai ainakin voin kuvitella, kuinka sitä itse toteuttaisin. Joulumenu on jo harkinnan alla, ainakin suklaaherkkuja on tarjolla juhlapöytään vaikka kuinka ja miten paljon. Joskus tietenkin on kokeiltava erinomaisia ravintoloita. Toisen kerran ravintolavierailulla annoimme navigaattorin valita paikan ja siellä saimme totuttuun tapaan herkullista ruokaa. Söimme molemmat koko herkuttelijan menun, vaikka nimenomaisesti olimme etukäteen ajatelleet ottavamme varoen eturuuan ja jälkiruuan puoliksi. Tiesin kyllä, mihin koko menun syöminen lopulta johtaa, joten alistuin kohtalooni ja valvoin sitten puoli yötä vatsan liiallisen täyttöasteen vuoksi. Nautinto kääntyi kärsimykseksi lopulta. Onneksi alkoholia olimme nauttineet kohtuudella, joten sen vuoksi ei tarvinnut lisänä tuskailla. Tässä joitain kuvia illan annoksista.


1 kommentti:

  1. Oijoi,vesikielellä täällä ihastellaan teidän herkkuja :) Laitahan sitten jouluherkuista myös kuvia ja selostusta!
    Maisematkin näyttävät oikein hyvältä ja ne mutkittelevat kapeat tiet kuulostavat hyvin tutuilta :) Tulee omat muistot mieleen kun lukee sun kertomuksia!
    Lisää kertomuksia odotellaan :)
    Pitäkää hauskaa!

    terkuin Marja&pojat

    VastaaPoista