tiistai 13. joulukuuta 2011

Lac de Saint Cassien



Olimme eilen sopineet pitävämme välipäivän ympäristön kartoittamisessa, mutta jotenkin en herättyäni saanut oltua paikalla ja ehdotinkin aamupalan jälkeen lähtemistä jonnekin ulkoilemaan. Sää on suosinut meitä tällä matkalla ja pilviverhon takaa aurinko pilkisteli luvaten lämmintä päivää tänäänkin. Kumppari ihmetteli, minne sitten tänään suuntaisimme, joten otin lähiseudun kartan käteeni ja huomasin siinä lätäkön. Sinnepä siis, suuntana järvi nimeltä Lac de Saint Cassien. Matkaa oli vain kuutisen kilometriä, joten autossa istumiseenkaan ei tuhrautunut aikaa ylenpalttisesti.


Päästyämme perille totesimme tulleemme ihanteelliseen paikkaan kävelemisen kannalta. Täällä seudulla kun ei juuri kävellä tien reunaa pitkin (kapealla tiellä on haastellista mennä autollakin) ja jalankulkijoille ei väyliä ole kuten kotomaassa. On vain lähdettävä autolla kävelylle :). Jätimme auton parkkipaikalle ja lähdimme tutkiskelemaan aluetta. Järven ympärillä oli muutama uimaranta ja soutustadion sekä tilaa kalastamiseen. Olin ajatellut pulahtavani järveen ilman uimapukua, kuten kotosuomessa on mahdollista maalla tehdä, mutta täällä olikin kalastajia uimarannalla useampia, enkä tohtinut heidän mielenrauhaansa järkyttää. Joskus toiste on otettava uimapuku mukaan.

Maasto oli mäkistä kavuta ja aurinko paistoi pilviverhon läpi lämmittäen siten, että hikeä pukkasi pintaan. Asteita oli 14 plussan puolella. Veden lämpötilaa en päässyt kokeilemaan. Parisen tuntia alueella vaellettuamme tahdoin jo takaisin "kotiin". Väsymys kun tulee yllättäen ja halusin vielä syödä lounasta ennen päikkäreitä. Olin päättänyt ennen reissua, että tällä kertaa en halua syödä itseäni ähkyyn ravintoloissa, vaan tekisin itse osan ruuasta, kuten kotonakin. Toistaiseksi olen saanut hillittyä herkkujen ahmimista. Kaupassa on vain pidäteltävä itseään, ettei ostaisi kaikkea kerralla, koska valinnanvaraa on enemmän ja erilaisia vaihtoehtoja totuttuun ruokavaliooni. Muutenkin yritän asennoitua täällä oloon siten, että asuisin jo täällä, en olisi vain turistina.

Huomenna suuntaamme Verdonin alueen luonnonpuistoon, jonne matkaa kertyy hieman enemmän kuin kuusi kilometriä... Mutta on kuulemma paljon nähtävää. Käymme ostamassa eväät vaellukselle Aupsin markkinoilta, vaikka juustoja onkin jääkaappi jo täynnä :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti