lauantai 24. joulukuuta 2011

Kirkasvalohoitoa jouluaattona kaamokseen tottuneille

Erilainen jouluaatto tuntuu hyvinkin sellaiselta, jota olen haaveissani toivonnut, aurinkoiselta ja
leppoisalta. Aamusella käväisimme pikaisesti hakemassa kaupasta viimehetken ostokset ja samalla päätimme jouluaaton menun. Tänään meillä oli lounaaksi ihania juustoja ja patonkia (juu, taas!) ja illalliseksi syömme härän sisäfilettä. Jälkiruokana meillä on ohukaisia (crêpes) korsikalaisella appelsiini-clementiinihillolla ja kermavaahdolla.

Viikon alussa päätimme, että tutustumme täkäläiseen kylpylään aattona, sillä saunaan olisi mukava päästä. Yllätyksemme oli suuri tänään, kun sauna osoittautuikin aivan tavalliseksi sähkösaunaksi, odotuksemme olivat jopa ylittyneet. Olinhan jo etukäteen myöntynyt ajatukseen höyrysaunan "eukalyptys-henkäyksistä", joten ilahduin kipakoista löylyistä, jotka eivät ollenkaan tiukkuudessaan hävinneet kotisaunallemme. Hauskaa oli myöskin kumpparini kastautuminen veteen kaulaansa myöten terapia-altaassa, hän on se, joka ei yleensä ui. Veden lämpötila oli + 36 astetta ja poreita oli kiitettävästi ripoteltu ympäriinsä suurta uima-allasta. Harmittavaa puolestaan oli se, että ulkoallas oli suljettu, vaikka olenhan tässä viikolla jo monesti meressä pullikoinut.

Päivän sää oli jälleen suurin ihmetys, aamulla ei ollut pakkasesta ja kylmästä tietoakaan, vaan klo 10 oli jo 10 astetta lämmintä. Se, miksi jaksan edelleen ihmetellä kyllästymiseen saakka aurinkoa ja lämpöä on yksinkertaisesti oletus, jonka kotona teimme. Varauduimme nimittäin suhteellisen viileään säähän ja mietimme jopa talviastusteiden mukaan ottamista. Ilmeisesti meillä on ollut tuuria oleskelumme aikana, sillä muutamaa pilvistä päivää lukuunottamatta olemme nauttineet kirkkaasta auringonpaisteesta ja se näin Suomen kaamokseen tottuneelle on IHME ja jotenkin sitä ei lakkaa ihastelemasta. Vesisateesta täällä emme ole nähneet kuin kerran aamulla jäljet terassin laattakivetyksellä, joten senkin puoleen olemme olleet onnekkaita.

Nyt jatkan illan viettoa ja alan laittelemaan ruokaa, jonka olemme nopeasti oppineet nauttimaan paljon myöhemmin kuin mitä kotosalla. Huomenna pääsemme vihdoin sinne Cannesiin, ehkä...hih.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti