sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Viikko 8

Maanantaina jatkui vuodenaikaan nähden upea ja lämmin sää, jota lupailtiin jatkuvan koko viikon. Istuimme aamiaisesta alkaen syömässä ulkona ja päivä päättyi terassikahveihin mustarastaan säestäessä. Lähdin aamulla ystäväni Nadinen kanssa kauppareissulle, sillä tänään meille tulisi ruokavieraita lounaalle.
Olimme monsieurin kanssa pähkäilleet päivän menua ja päätyneet erikoisempaan versioon. Koskapa meidän itsemme teki mieli hernekeittoa, se olisi pääruoka tällä kertaa ja blinit saivat nyt kummallisen kunnian toimia hernekeiton alkuruokana! Paistoin lättyjä jälkiruuaksi ja ne tarjoiltiin kotona tehdyn mansikkahillon ja kermavaahdon kera. Kuvia ei valitettavasti tullut otettua yhtään, sillä aika sujahti syömiseen ja yhdessäoloon.

Loppuillan vietimme vähän teeveetä katsellen ja tulevaa Gironan matkaa suunnitellen. Pöytävarauksetkin saimme tehtyä ravintoloihin ja karttaa toki katsastelimme valmiiksi, jotta tietäisimme suurinpiirtein minne suunnata.

Koirat viihtyvät pihalla, mutta odottavat toki seuraa...
rapsuttajia kaivataan.
Tiistaina reidet olivat mukavan kipeät, mutta siitä ne vertyisivät, kun lähtee liikkeelle. Aamupäivällä lähdimme vaihteeksi katsastamaan merenrantamaisemia rauhallisesti. Tänään olisi vuorossa espanjalaisen ystävämme luona vierailu lounaan merkeissä. Hän oli luvannut laittaa kania ruuaksi. Alkuruuaksi söimme artisokkaa sekä leikkeleitä. Jälkiruuaksi hän tarjoili makeaa mousseeta sekä tietysti turronia, monenaisia makeita pikku kakkusia ja kahvia. Nukutti erinomaisesti kaiken tämän jälkeen.
Loppuilta kului kesäisestä illasta terassilla nauttien. Lämpöä ulkona vielä kuuden aikaan 20 astetta!

Keskiviikkona päätimme olla reippaita ja vähän siivoilla, pestä pyykkiä, pakata laukut torstain reissua varten ja käydä naapurikylässä koirien kanssa pidemmällä lenkillä. Aamu kului kuitenkin terassilla aamukahvilla auringosta nauttien ja naapurin rouvan kanssa kuulumisia vaihtaen, mutta ennen lounasta olimme suurinpiirtein ennättäneet tehdä suurimman osan hommista. Päikkäreiden jälkeinen liikuntaosuus oli onnistunut. 5 kilometriä reilussa tunnissa on riittävä saavutus koko poppoon kanssa kävelyllä. Illalla vähän yhdessä telkkarin tuijottamista, blogin päivittämistä ja skypessä juttelua, siinäpä se ilta hujahti sukkelaan ja klo 22 olimme kumpikin tyytyväisenä nukkumassa!

Rauhallista oli täälläkin lenkkipolulla.

Kevätpäivän suurin ongelma on oikea pukeutuminen.
Mikä on sopiva määrä vaatetta? Siinäpä pulma.

Polku houkuttelee rantaan.

Sitkeästi vesi pysyttelee maan pinnalla.
Viime sateista on aikaa, mutta lätäkkö ei vaan imeydy.

Tässä näkyy myös viime sateiden vaikutus. Tie on poikki,
vaikka vesi on jo vähän laskenutkin.
Torstaiaamuna alkoi matka Espanjaan, Gironaan, siitä sitten taasen oma juttunsa.

Lauantaina iltapäivällä palasimme kotiin ja yritimme palata arkeen takaisin, mikä ei nyt aivan heti onnistunut. Illalla piti vielä nauttia aperitiiviksi espanjalaisia tuliaisia. Koiranhoitajakin pistäytyi kertomassa kuulumisia ja ilta hujahti nopeasti.

Leikkeleitä, melonia, tomaattia, oliiveja ja simpukoita. Nam.


Sunnuntaiaamu oli aivan upea, mutta väsymystä tuntui hiukan reissun valvomisista, joten aamulla katselimme teeveetä ensin pari tuntia, jonka jälkeen olikin jo aika poistua ulos auringonpaisteeseen. Kävimme rauhallisen kylän ympärikävelyn sunnuntain kunniaksi ja lounasta söimme kotipihalla ulkona.
Iltapäivällä istuimme vielä kotiterassilla ja loppuilta sujui valokuvia katsellen sekä blogia päivitellen.

Koirapuistossa tuli vastaan lukuisia nelijalkaisia kavereita.

Kylänraitilta vähän syrjäpoluille.

Rauhallinen aamupäivälenkki sopi koirillekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti