torstai 23. helmikuuta 2017

Girona, tulopäivä

Lähdimme auringonpaisteesta aamupäivällä saapuaksemme pilviseen Gironaan. Säennuste ei pitänyt paikkaansa lainkaan, mutta joskus näinkin päin! Kuljimme joen varressa ihastelemassa hiukan Venetsiaa muistuttavia maisemia, pilvisellä säällä vaan värit eivät pääse oikeuksiinsa valokuvassa. 

Aikamme tallusteltua, päätimme mennä intuition perusteella valittuun tapas-paikkaan. Harmiksemme mielikuva ei vastannut odotuksia, mutta sepä ei haitannut suuresti. Olimmehan "lomalla" ja suurimmat odotuksemme kohdistuivat illan ruokapaikkaan (linkki), jonka olimme valinneet etukäteen tripadvisorin sivuja tutkailtuamme. 

Nautimme rauhallisesta iltapäivästä ja kävimme vielä ennen illan ruokailua kuljeskelemassa joen vartta pitkin. Pimeys saapui hiljalleen ja vihdoin koitti meille myöhäinen ajankohta illalliselle. Täällä Espanjassa ravintolat avaavat yleensä ovensa vasta klo 20:30.

Sanat eivät riitä kuvailemaan sitä ihastuksen määrää, jonka koimme jo heti ensi minuutista alkaen! Hankalaa oli yrittää pidätellä itseään jälleen kerran syömästä liikaa. Ravintola oli pieni ja kodikas, palvelu suunnattoman ystävällistä ja ruoka erinomaisen maukasta. Voimme vain lämpimästi suositella.
Tässäpä tämän päivän kuvasaalis:

Kuva melkein kuin Rialton sillalta.

Välillä poikkesimme vanhaan kaupunkiin.

Komeat kinkut roikkuvat ravintolan ikkunassa.

Tässä tapas-valikoimamme. 

Iltakävelyllä ohitimme käsityötarvikeliikkeen. Vau, miten suuret
puikot. Melkoinen piteleminen ranteenpaksuissa puikoissa.

Meidän kantapaikaksemme muodostui tämä
hellyttävä possuravintola. Ihanaa kinkkua
cavan kera. Reijo nautti oluestaan vaihteeksi.

Aperitiivi kannettiin pöytään samantein, kun olimme istumaan
päässeet. Siinäpä sitten sai tutustua ruokalistaan rauhassa.

Keittiöstä tuli terveisiä, siten että nälkäisempikin ruokailija
pysyy hengissä alkuruokaan saakka.

Puolitimme kampasimpukka-alkuruuan, tässä oli riittävästi
syötävää yhdelle. Porkkana sopi yllättävän hyvin merenherkun kanssa.

Jos on tarjolla paellaa, jossa on ahventa, parsaa ja mustekalaa,
meiltä ei montaa kertaa tarvitse kysellä, mitä syödään. 

Ihanaa ruokaa! ... ja paljon.

Minun jälkiruokani oli talon muunnos charlotte russesta.

Reijo on heikkona suklaan ja appelsiinin yhdistelmään.

Ihana laskulaatikko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti