Eilen illalla ollessamme syömässä ystävien luona sain kuulla tämän päivän vaelluksen pukuteemasta. Olin jotenkin jättänyt lukematta asiaan liittyvän sähköpostin ja autuaan tietämättömänä kuuntelin, kun jokainen vuorollaan kertoi, miten aikoo pukeutua. Onnekseni kuitenkin talon emäntä kaivoi varastostaan pelleasun, joten karnevaaliasu oli valmis!
|
Poseerausta, päivän asuste. |
Vaellus itsessään oli helppo tasamaalla toteutettu kävely, jonka kokonaispituus oli n. 8 km. Vauhti oli leppoisa, sillä mukana oli myös sellaisia, jotka eivät jaksaneet ylläpitää kovempaa menoa. Reitin varrella sai todeta perjantain sateen tehneen hyvää, luonto vihersi ja kevät oli edistynyt jo pitkälle. Tuntui samalta kuin Suomessa kesäkuussa. Tosin jouduimme väistelemään lätäköitä, sillä joskus vesi ei kerta kaikkiaan imeydy maahan.
|
Viiniköynnökset vihersivät jo reilusti. Kesä 💚 |
|
Pakollinen Canigou-kuva. |
|
L'Agly joen varressa tasamaavaelluksella. |
|
Melkoisen kirjava porukka, kolmisenkymmentä suunnilleen. |
|
Välillä metsätietä pitkin. |
|
Sunnuntaina oli vielä reilut lätäköt jäljellä perjantain sateesta. |
|
Artisokkaa, nam! |
|
Melkoisen upea paikka oli meidän grillibileillä. |
Kävelyn jälkeen oli vuorossa munien etsintäleikki, jossa tehtävänä oli löytää mahdollisimman monta kananmunaa. Yritin osani minäkin, mutta olivat liian hyvin piilotettuja, joten jätin homman suosiolla muille. Kun aperitiivi oli katettu pöytään asiaankuuluvine alkupaloineen ja -juomineen, oli yleisöryntäys valtava, sillä kaikilla oli jo nälkä. Pakko myöntää, että vaikka sitä tietää ruokalajeja tulevan useamman peräkkäin ja vatsan joutuvan siten koetukselle, maistuvat nuo alkupalat silti aina erinomaisesti. Pari mukia Kiriä upposi myös, kunnes vaihdoin juomani mieluummin veteen.
Ensiksi siis tarjottiin grillimakkaraa ja salaatteja, sitten kahta erilaista munakasta, jonka jälkeen vuorossa juustot ja lopuksi vielä jälkiruoka. Syödä sai vatsansa aivan täyteen ja vähän ylikin... viiniä oli tarjolla monenmoista ja sitäkään ei rajoitettu vaan jokainen otti juuri sen verran, kuin katsoi tarpeelliseksi. Useimmat joivat kohtuudella, mutta mukaan mahtui heitäkin, joille viini maistui reilusti ja silti hauskaa oli.
|
Aperitiivisuolaiset katosivat sukkelaan nälkäisiin suihin. Oliiveja, kuivamakkaraa, pähkinöitä sekä erilaisia sipsejä tarjottiin Kirin (linkki) kanssa. |
|
Katoksessa pitkät pöydät odottavat ruokailijoita.
|
|
Muutama kananmuna vispattiin munakkaaseen. Kokit työssään. |
|
Parsamunakasta varten villiparsaa kypsymässä. |
|
Vieressä hiilloksella paikalliset grillimakkarat. Rasvaisia ja herkullisia. |
|
Kuvaus oli unohtua, kun oli kova nälkä. Grillimakkaraa, tabouleh-salaattia ja porkkanaraastetta. Ei huonot eväät. |
|
Parsamunakas valmiina. |
|
Paljoa ei uskalla ottaa, sillä niin monta ruokalajia on edessä. |
|
Boudinista (paikallinen mustamakkara linkki) tehtiin vielä toinen munakas, molemmilla munakkailla on oma kannattajakuntansa. |
|
Tässä boudinmunakas valmiina. |
|
Plataanipuut vihertävät. |
|
Jälkiruokapöydässä herkkuja: mandariineja, suklaakakkua, sekä tropeziennea (muistuttaa hiukan laskiaispullaa). Tässä siitä megaversio, joka jaettiin kahdeksaan osaan. ÄHKY. |
Todella mukava ja lämmin päivä, ainut vaan, että tämä syöminen alkaa jo käydä työstä, sen verran raskas olo oli vielä kotona.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti