lauantai 26. marraskuuta 2016

Kuiva sateinen viikko

Täksi viikoksi povattiin reilun viikon kestävää sadekautta meillekin. Sepä ei olisi haitannut. Olimme jo varautuneet monsieurin kanssa katsomaan kaikki rästissä olevat sarjat ja elokuvat sekä yleareenasta että netin ohjelmapalvelusta. Tämän lisäksi olin puhunut parin ystäväni kanssa sadepäiviksi sopivasta tekemisestä, kuten ravintolassa syömisestä. MUTTA. Sadekausi kuihtui käsittämään vain tiistai iltapäivästä keskiviikkoiltaan, jonka jälkeen aurinko yllätti meidät torstaiaamuna. Suurin osa suunnittelemistamme puuhista jäi siis odottamaan uutta sadekautta.
Lämmintä on riittänyt myös yöllä. Alin yölämpötila tällä viikolla on ollut 16 astetta.

Maanantai meillä oli sekä siivouspäivä että koirien perusteellinen turkin harjaus, mani-pedikyyri plus silmä-korvaklinikka, kuten Reijo toimenpiteitä nimittää.

Tässä samat turkinhoitotoimenpiteet, kuva Suomesta.

Tiistaina kävimme aamupäivällä naapurikylässä kaupassa ja sadetta odotellessa lenkillä. Loppuilta kuluikin rattoisasti telkkarin ääressä.

Sateesta ei vielä tietoakaan.

Yöllä oli ilmeisesti satanut tai vesi oli säästynyt edellisen viikon
kuuroista. Piti oikein kuvata lätäköt todisteeksi, että on satanut!

Keskiviikkona saimme sitten koko rahan edestä nauttia sateesta ja ukonilmasta. Olimme jo maanantaina sopineet käyvämme aasialaisessa ravintolassa porukalla syömässä ja sinne Reijo sai mukaansa autolastillisen naisia! Ruoka oli hyvää ja sitä tuli syötyä hiukan liikaa. Kuvia en muistanut ottaa annoksista. 

Tässä mainos ja hinnat.

Torstaina nautimme hienosta säästä koko päivän ja istuimme ulkosalla melkein koko päivän. Siestan jälkeen kävin kävellen kaupassa. Sain ihmetellä kaupan aukeamista odotellessa palmun kaatopuuhia. Paikalla kun oli järeämpää kalustoa ja aina joku "työnjohtaja".

Ihan moottorisahalla saatiin palmu kappaleiksi.
Perjantaina aamulla pääsin sauvakävelylle auringonpaisteen jatkuessa. Ennätin käydä kotona kääntymässä, syömässä ja huilaamassa hetken ennenkuin hammaslääkärin tuoli odotti minua.  En voi kehua, ettei porattu lainkaan. Sattuikin välillä oikein kipakasti, mutta onneksi kidutus oli lyhytaikaista. Muovikassillinen lääkkeitä oli ehkä liioittelua suomalaiselle, mutta täkäläinen tapa sitä tuntuu vaativan... Ilta meni huokaillessa ja vähän teeveen äärellä.

Seitsemän pakettia kassissa, tässä muutama
esimerkki apotekeekista ostettua.

Tänään lauantaina sitten aamulla palasin kiivitarhalle ostamaan lisää kiivejä. Omat poimimani ovat vielä kypsymässä varastossa, mutta ystävien kanssa lähdin hakemaan muutaman kilon naapurille, Isabelille sekä muutamalle muulle ystävälle. Olivatkin komean kokoisia, harmittaa, etten ottanut niistä kuvia. Omistaja kertoi näiden yksilöiden poimitun kauppoja varten aivan ensimmäiseksi, ennen muiden poimijoiden saapumista. Tähän tarkoitukseen oli siis valittu komeimmat hedelmät.


Tästä appelsiinipuusta omistaja kertoi saatavan 100 kiloa
hedelmiä. Aionpa käydä minäkin muutaman kilon ostamassa
jahka kypsyvät kuulemma vähän ennen joulua.

Banaanipuissa ei näkynyt hedelmiä. En muistanut kysyä, onko
tuottanut jo satoa.

Tästä hedelmästä tehdään limoncelloa. Unohdin nimen jo, mutta
lisään sen tänne, kunhan kysyn sen ystävältäni.

Ennen kotiinpaluuta istuimme vielä kahvilla juoruamassa,
naapurikylän leipomossa oli hyvät kahvit ja munkit.
Kävin äsken ottamassa kuvan hedekmien kokoerosta,
tänään ostettu ja oma poimima kiivi vierekkäin.

Ja tässä blogia kirjoittaessa kuulen ulkoa sateen ja ukonilman ääniä. Sadetta lupailtiin yöksi, saa nähdä kestääkö kauemmin. Huomenna aikaisin olisi taasen lähtö sunnuntain kunniaksi vaellukselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti