sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Gruissan toinen päivä

Koska tämä päivä olisi varsinainen juhlapäivä, suunnittelimme käyvämme heti aamusta kävelyllä koirien kanssa. Toisin kuitenkin päätti säänhaltija ja aloitti juuri sateen, kun olimme pukeutuneet ulkoilua varten.  Mitäpäs siinä muuta sitten kuin haastaa miehet kortinpeluuseen ja todeta muutamaa tuntia myöhemmin hävinneensä heille huutopussissa. Ei ollut onni meillä myötä Simpukan kanssa, olimme liian varovaisia ja hellämielisiä näin alkuun. Mutta hauskaa oli pitkästä aikaa läiskiä kortteja!

Siestan jälkeen sadekin oli jo lakannut, joten uusi yritys ulkoiluun ennen illan ruokailua. Kävelimme läheiselle kukkulalle kaupunkia katselemaan ja kiipesimme linnan raunioille ihastelemaan auringonlaskua. Sitten olikin jo aika palata asunnollemme, sillä meillä olisi vielä kilometrin kävelymatka juhlapaikkaan (linkki).


Ihanan värinen portti ja aita.

Kauniit syksyn värit.

Paimenten maja.

Näkymiä kaupungille päin. 

Hienot olivat maisemat kukkulalta.

Maalaus erään talon seinässä.

Linnan rauniot alhaalta kuvattuna.

Päivän viimeiset auringon säteet!

Aurinko laskemassa juuri.

Entinen linnan torni.

Sinne se aurinko häipyy.

Opastekyltti.

Informaatiotaulu.

Kerrassaan upea auringonlasku.

Lisää informaatiota.

Kameran auringonlasku-ohjelma väritti lisää taivasta.

Ravintolassa tuntui siltä, että olimme tulleet oikeaan paikkaan! Miellyttävä sisustus, ystävällinen henkilökunta ja sopivan kokoinen ravintolasali takasivat juhlafiiliksen. Seurassakaan ei ollut valittamista! Ilta hujahti huomaamatta ja kolme! tuntia myöhemmin vatsat tukevasti täynnä lähdimme kotimatkalle hyvästeltyämme ensin paikan isännän. Herkulliset oli juhlaillallisen eväät, vai mitä tuumaatte? (Suonette anteeksi kehnot suomennokseni ruokien hienoista nimistä!)

Kalakeiton ohje seinällä.

Velouté de haricots blancs, brochette de gambas et Carn de Parol, petits croûtons à l’huile d’olive
Sosekeitto valkoisista pavuista leipäkrutongeilla ja jättikatkarapuvarras makkaralla

Tartare de pommes Granny et betterave, noisettes grillées, chèvre mariné et confiture de vin
Punajuuri-omenatartar, grillattuja saksanpähkinöitä ja marinoitua vuohenjuustoa viinihillon kera.

Caille rôtie aux raisins sur écrasée de pommes de terre aux olives à la fleur de sel de Gruissan
Kyyhkystä viinirypälekastikkeella

Noix de veau Vedell des Pyrénées catalanes, jus aux herbes de la Clape, poêlée de champignons des bois
Vasikanselyksiä mitä herkullisimmilla lisukkeilla.

Effilochée de Tome de brebis des Pyrénées ariégeoises sur pain toasté à l’huile d’olive
Paikallista juustoa paahtoleivällä

Tarte Tatin maison, glace au lait de vanille et caramel
Omenatorttua

Bras de gitan à la pistache, crème catalane caramélisée, compotée et coulis de fruits rouges
Erikoista pistaasikääretorttua

Tiramisu au crumble de pain d’épices, poire pochée à la vanille Bourbon
Mielenkiintoinen versio tiramisusta päärynällä vaniljakastikkeessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti