tiistai 27. lokakuuta 2015

Vihdoin Barcelonaan

Aamu valkeni miellyttävimmissä merkeissä, kuin mihin eilinen päivä oli päättynyt. Aurinko pilkisteli pilviverhon takaa ja saimme nukkua aamulla pitkään. Valmiiksi katettu aamiainen houkutteli nousemaan ylös sängystä, uusi päivä odotti seikkailijoitaan. Tänään pääsisimme vihdoin tutustumaan Barcelonaan.







Majoituimme Arenys de Mar'iin, josta olisi noin tunnin junamatka Barcelonan keskustaan. Asuntomme sijaitsi rautatieaseman lähellä, aivan rannan tuntumassa. Koirien ulkoilutusreitillä saimme ihailla aurinkoa ja merta kalastusaluksineen. Turisteja tässä kylässä emme tulisi näkemään, sanoi vuokraisäntämme.



Siestan jälkeen ostimme liput junaan, jolla sopivasti saapuisimme Barcelonaan alkuillan ensimmäisinä tunteina.  Jostakin kumman syystä paikallisen rautatieyhtiön junavaunut haisivat homeelle. Kuvittelimme ensin törmänneemme harvinaisuuteen, mutta myöhemmin, muutaman junamatkan jälkeen totesimme, että se oli valitettavan yleistä. Ihan melkein tuli veeärrää ikävä :). Kuinkahan paikalliset junamatkailijat kestävät tätä päivästä toiseen? No, onneksemme altistus oli tilapäistä. 
Päästyämme kaupunkiin päädyimme tapaksille, kuinkas muutenkaan. Muutaman makupalan jälkeen oli miellyttävämpi jatkaa hortoilua. Kuljeskelimme Ramblaa pitkin ja katselimme erilaisia putiikkeja ja teimmepä jotain heräteostoksiakin. Etsiskelimme myös sopivaa ruokapaikkaa, sillä muutaman tunnin kaupunkikävely vaatii vähän enemmän kuin pari suupalaa. Kylläisenä olisi mukavaa matkustaa takaisin majapaikkaamme.












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti