keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Hieno vaellus Ranskan puolelta Espanjaan ja takaisin

Aamulla auringon jo paistaessa kävelykerhomme autoletka suuntasi etelään. Ajoimme vajaan tunnin Cerbèreen , jossa vaelluksen oli määrä alkaa. Järkyttävä äkkinousu tuntui jaloissa, pakko tunnustaa, että laittoi myös puuskuttamaan. Tuuli ei käynyt yhtään ja vaatetta oli olosuhteisiin nähden liikaa!

Matkaa oli vain (!) 7 km, korkeutta parhaimmillaan n. 300 m merenpinnasta ja aikaa vaelluksella käytimme 4 tuntia plus tunnin ruokatauko. Jos olisin arvannut, että puolimatkan tauko pidettäisiin rannalla, olisin ottanut uimapuvun mukaan. Lämpötila iltapäivällä varjossa oli 24 astetta, hyvin olisi tarkeentunut ja varmasti virkistänyt, sillä merivesi on nyt n. 14 asteista

Arvata saattaa, ettei sitten tullut päiväunista mitään, se tunnin taukokin kului sydämeni kyllyydestä porukan kanssa ranskaa pälättäen. Ihanaa oli, mutta tähän aikaan ehtoosta on jo melko finaalissa (lue= ihan loppu). Toivottavasti nautitte vaelluksesta kanssani seuraavien kuvien myötä.

Autot parkkipaikalla pieninä pisteinä.

Cerbère Ranskassa

Portbou Espanjan puolella

Niin vaan "hiivittiin" rajan yli. Onneksi tullimuodollisuuksia ei
ollut, koska passi oli kotona!

Puolimatkan krouvissa.

Tuolta mäeltä sitä laskeuduttiin juuri.

Onneksi kävimme vain Portboussa :).

Osa ryhmästä kiipeämässä vuorenrinnettä ylös haastavampaa
reittiä. Pienet pisteet mäen keskivaiheilla...

Korkeudesta on vaikeaa saada kuvaa.

Meitä oli n. 15 henkilöä vaelluksella.

Melkoinen pudotus tässäkin, kääk!

2 kommenttia:

  1. Onpa huikeat maisemat. Henki salpautuu jo kuvia katsellessa, eipä ihme jos hengästyy kiipeämisessäkin :)

    VastaaPoista
  2. Komeat oli joo maisemat ja sattui olemaan vielä viikon lämpimin päivä. Jälkeenpäin ajatellessa ei paha lainkaan, mutta siellä paikanpäällä se nousu tuntui raskaalta. Harjoituksen puutetta ;).

    VastaaPoista