perjantai 28. marraskuuta 2014

Tutustumassa Carcassonneen

Olin blogimaailmassa "tavannut" muitakin suomalaisia (linkki), jotka asuvat talvella Ranskassa ja kesällä Suomessa. Niinpä sitten muutaman sähköpostin ja puhelun jälkeen sovimme tapaamisesta, varsinkin huomattuamme, ettei välimatka niin kovin suuri ole. Sääennustetta tutkailtuamme sovimme tapaamisen viikolle ja varasimme pariksi yöksi asunnon kaupungista airbnb:n kautta. (linkki)

Eipä ollut hurraamista säässä, kun lähdimme matkaan.

Kanavan varrella kävelyllä, Canal du Midi.


Äiti ja tytär samasta puusta? Herkkujen syöntiä saman pyyhkeen päällä.



Simpukan sekä puolisonsa vieraanvaraisuus ja kärsivällisyys vastailla kysymyksiimme oli aivan huippua! Kiitän tässä vielä kerran kaikesta ja odotan, että tapaamme jälleen. Toivomme Reijon kanssa varsinkin, että he saapuisivat vastavierailulle! Meillä oli erittäin mukavaa saada asiantuntevalla opastuksella tutustua sekä kaupunkiin että yleensä elämään Ranskassa.
K I I T O S !

Keskiviikkona saavuttuamme vaihdoimme hetken kuulumisia kahvikupposen ääressä, jonka jälkeen suunnistimme lounaalle kasvisravintolaan. Illaksi meillä oli kutsu saapua aperitiiveille, joka tarkoitti tässä tapauksessa herkkujen maistelua viinin kera. Keskustelua riitti aiheesta ja vähän sen vierestäkin ja ainoastaan väsymys pakotti lopettamaan miellyttävän illanvieton.

Kasvisravintolan buffet-pöydästä alkuruokaa...

Taimenta pääruuaksi vihanneshöystön ja endiivin kera.

Jälkiruuaksi tiramisua kahvin seurana.


Torstaina olimme sopineet tutustuvamme Carcassonen keskiaikaiseen linnoitukseen (linkki), joka ilman muuta täytyy nähdä, jos kaupungissa pistäytyy. Saimme hienon "opastetun" kierroksen linnoituksessa ennen lounasta muurien sisäpuolella. Kyllä meidän kelpasi! Ainut miinus oli se, etten ollut pukenut tarpeeksi vaatteita ja kylmä pureutui luihin ja ytimiin. Onneksi en kuitenkaan
vilustunut! Extrana saimme vielä kiertoajelun kaupungissa, josta saimme hiukan käsitystä kaupungin kokoluokasta. Illaksi kutsuimme isäntäpariskuntamme vastavierailulle maistelemaan herkkuja ja juomaan viiniä. Reijokin oli aivan innoissaan, että sai pitkästä aikaa keskustella muustakin kuin meidän rutiineistamme.

Uhkea linnoitus!

Voi vain kuvitella keskiajalla elämistä.

Kreivi Trencavelin linna.

Ampuma-aukko muurissa.

Olikohan tämä se St Nazairen basilika, luulisin.

Linnoituksen suojissa poikkesimme syömään. Alkuruuaksi
herkullista sipulikeittoa.

Pääruuaksi Cassoulet'a eli ranskalaista papupataa.
Melkein siis kuin hernerokkaa, kun sattui olemaan vieläpä torstai.
Jälkiruokaa emme jaksaneet syödä, niin täyttävät eväät meillä oli.
Tänään aamupalan jälkeen meidän piti lähteä kotiin, mutta tutkittuamme sääennustetta, Reijo ehdotteli, jos jäisimmekin Carcassoneen :). Se ei valitettavasti ollut mahdollista, mutta päätimme käydä kävelyllä järvellä (linkki), jonka Simpukka oli eilen meille ystävällisesti esitellyt. Aurinko jopa pilkisteli ilahduttamassa meitä! Kotimatka sujui uhkaavia ukkospilviä katsellessa. Vettä ei ihme kyllä satanut juurikaan reittimme varrella.
Reissu Carcassoneen oli ikimuistoinen, sovimme jo alustavasti uudesta visiitistä keväällä.

Järven ympäri kiersi hieno lenkkipolku.

Yllättävän suuri oli tämä Lac de Cavayere.


Uimaranta tyhjänä.

Komea kataja.

Tosi kiva kuva, eikö? Tässä siis kaikki mitä jäljellä illan lopuksi.
Herkkuja on syöty kiitettävästi!


2 kommenttia:

  1. Tuota asiantuntemusta en voi oikein allekirjoittaa, mutta mukava oli teidät tavata ja viettää aikaa yhdessä. Kiva, että tekin viihdyitte suosikkijärvellämme.

    VastaaPoista
  2. Niin tai näin, asiantuntemuksenne oli siinä hetkessä meille riittävä :). Toivottavasti tapaamme pian täällä meidän maisemissa! Tervetuloa!

    VastaaPoista