tiistai 19. maaliskuuta 2013

Shoppailun aikeita

Aiemmilla vierailuilla Ranskassa en muista käyneeni Galeries Lafayettessa, joten tänään aamulla olin valmis lähtemään tavarataloseikkailulle Airan kanssa hänen sitä ehdottaessaan. Seikkailu siitä tulikin, kun luin karttaa väärinperin ja huitelimme ensin Tuilers'n puiston suunnalla, tulipahan sekin kulma kaupungista nähtyä. Lopulta eksyvä löysi perille ja tavarataloon saakka päästiin. Se sijaitsi useassa eri rakennuksessa, joista kahdessa poikkesimme tänään: gourmet- ja kodintavaraosastoilla. Katsottavaa olisi rittänyt vaikka ja kuinka, sillä valikoima oli todella laaja. Oli vaan kertakaikkisen pakko rajata osastojen määrä muutamaan, ettei ahneelle tulisi kuuluisa kurja loppu.

Mielenkiintoinen tapaus sattui matkalla tavarataloon, kun eräs nainen oli löytävinään kultasormuksen maasta ja kyseli meiltä sen mahdollista omistajaa. Sanoimme, ettei se ainakaan meidän ole, jonka jälkeen rouva laittoi sormuksen Airan käteen ja väitti hyvää hyvyyttään antavansa sen hänelle. Olimme hiukan puulla päähän kolautettuja, kunnes sama nainen palasi hetken kuluttua ja kertoi, että tarvitsisi rahaa syödäkseen ja kertoi olevansa Kosovosta. Samantein tajusin rouvan keksineen uuden tavan kerjätä ja sanoin Airalle, että antaisi sormuksen takaisin välittömästi. Naiselle väitin, etten ymmärtänyt sanaakaan puheestaan ;). Sormus kelpasi takaisin ja poistuimme nopeasti paikalta. Maailmalla sattuu ja tapahtuu kaikenlaista!

Iltapäivällä kiertely vaati veronsa ja tempaisimme kolmen tunnin päikkärit kevyesti. Päivälliselle valitsimme paikallisen kapakin, joka sijaitse aivan tässä hotellin vieressä, sikäli hyvä, ettei tarvitse vatsa täynnä marssia kovin pitkää matkaa takaisin. Bistro Richelieussa tarjoiltiin tänään kania, jonka valitsin ilosta kiljuen. Aira söi kalavartaan ja jälkkäriksi söimme lumimunia ja persikka-passionkakkua. Herkullista ruokaa ja miellyttävää palvelua saimme tänäänkin osaksemme. Tyytyväisinä päivän kulkuun on mukava käydä yöpuulle.

Kuvia latailen myöhemmin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti