sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Raclettea koekeittiössä

Tänään oli kotiravintolassa testausvuorossa raclette, jota en ole aiemmin muistaakseni koskaan maistanut. Olimme ostaneet juustoa alunperin muuhun tarkoitukseen, mutta sitä tuntui olevan sen verran paljon, että etsiskelin netistä epätoivoisena jo racletten ohjeita ennenkuin juusto pilaantuisi.
Täältä sitten löysin sellaisen, josta tykkäsin ja eikun kaupasta ostamaan aineksia, joista myös monsieur tykkää. Pilkkominen sujuu jo rutiinilla, sillä monenmoista ruokaa on tullut syötyä kotiravintolassamme, joihin raaka-aineet on silputtava. Yhteistuumin homma sujui nopeasti ja tässä kuvia raclette-projektistamme, jonka jälkeen vatsa olikin niin täysi, ettemme kumpikaan, yllätys, yllätys, jaksaneet enää jälkiruokaa.
Aineksia pilkottuna: herkkusieniä, cocktailkurkkuja, purjoa,
sipulia, paprikaa, tuoretta ananasta sekä kokonaisena oliiveja,
kirsikkatomaatteja ja hillosipuleita. Katkaravut puuttuvat kuvasta.
Juusto oli meillä viipalena, tässä kolmea eri makuvariaatiota.
Alkuruuaksi tein tällaiset pienet koepaistokset, jotka laitoin ensin
ilman juustoa uuniin grillivastuksien alla 10 minuutiksi n. 180 astetta.
Raclette-grilliä meillä ei ole... vielä. Tämä lasivuoka toimi hienosti  alustana.
Tässä juusto lisätään vähän kypsyneiden vihannesten päälle,
ja eikun takaisin uuniin reilu viisi minuuttia, kunnes juusto sulaa.
Valmis lopputulos näytti tältä lasivuoassa...
... ja tältä lautasella. Maistui herkulliselta, juustoa olin laittanut
varovasti ensimmäiseen testierään, mutta lisäsin sitä seuraavaan
ja heti oli parempi. Mausteeksi lisäsin omaan annokseeni mustapippuria,
molempiin annoksiin vielä basilikaa.
Seuraavaan erään olen muistanut kaivaa katkaravut pakastimesta
ja kokoa on kasvatettu puolella :). Nälkä kasvoi syödessä.
Tässä vihannekset kypsymässä uunissa vielä ilman juustoa.
Valmiina syötäväksi reilulla juustomäärällä. Reijo tosin sanoi,
että juustoa oli vieläkin liian vähän, minun mielestäni sopivasti.
  
Jotenkuten sain nostettua suurannokset lautaselle.
Tässä herkku nautittavaksi auringonpaisteessa terassilla
hyvässä seurassa, nam!
Posted by Picasa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti