perjantai 6. joulukuuta 2013

Aikakäsitys Canet-en-Roussillonissa

Huomenna siis jo kuukausi asumista Ranskassa takana. Mielestäni tuntuu kuin olisin ollut täällä jo kauemmin ja Reijo tuumailee vasta viettäneensä muutaman päivän. Hassua kuinka tuo tunne vaihtelee.
Olemme kuitenkin nauttineet täysillä täällä viettämästämme ajasta, vaikka alku vähän hankalaa olikin (käsilaukun katoaminen Orangessa). Joskus huono muisti on hyvä asia ;).

Ensi viikolla (ma-to) paneudumme vakituisen asunnon etsintään, ennen kuin joulun aika sotkee aikatauluja. Lähdemme Hyèresiin, joka sijaitsee n. 20 kilometriä Toulonista. Reijo haluaa tutkia seutua vielä Rivieran rannikon läheltä, jotta päätöksenteko osuisi lähemmäs oikeaa asuinpaikan valinnassa. Tuulen nopeuslukemat täällä mistraalin puhaltaessa ovat aika korkeat, kun taas Hyèresin tienoilla hiukan matalammat. Olemme varanneet yöpymisen kolmeksi vuorokaudeksi kivasta pikku hotellista, josta käsin teemme tutkimusmatkojamme ympäristöön. Raportoimme sitten paikan päältä ensivaikutelmista.

Olemme kuukauden aikana käyneet tutustumassa melkein kaikkiin rantakyliin tästä pohjoiseen päin Narbonneen saakka, vain Port-la-Nouvelle puuttuu. Viime vuonna Argelesissa asuessamme vierailimme sen eteläpuolisissa rantakylissä Espanjan rajalle saakka. Mukaan mahtuu monenlaista maisemaa. Suurin osa rannoista on tietty rakennettu kesäkauden turismia varten, mutta näin talviasukkaana voi vain sanoa, ettei ruuhkaa ole. Tottakai ilo silmälle olisi vähemmän korkeita kerrostaloja ja idyllisempää maisemaa palmuineen ja viheralueineen, mutta jokaisen merta rakastavan unelmana on asua mahdollisimman lähellä rantaa (minäminäminä) ja tähän kysyntään on tietenkin vastattu tarkoituksenmukaisella tarjonnalla.
Enemmän ihmisiä rannoilla tapasimme silloin, kun vietimme kolme viikkoa Provencessa ja poikkesimme Nizzan seudulle. Siellä on myös suuria kaupunkeja, joissa väestöpohjaa ja vakituisia asukkaita toisin kuin täällä Perpignanin lähistöllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti