Lounaaksi nautimme täkäläistä makkaraa, joka on aika erikoisen näköistä raakana, harmi, etten muistanut ottaa siitä kuvaa nyt, mutta lisään sen mukaan myöhemmin. Olin sitä kiinnostuneena jo moneen otteeseen kaupassa katsellut. Tänään rohkaistuin sitä ostamaan, koska myyjältä kysyessäni, mitä makkaraa täällä grillataan, hän osoitti minulle kyseisen version. Minun jouluperinteeseen on kotosuomessakin kuulunut makkaran grillaus jouluaattona muistuttamaan siitä, että juhannus on vain puolen vuoden kuluttua.
Täällä meidän perinteisiin on tullut ranskalainen lisä ostereista ja hanhenmaksasta. Niitä on sitten kaupassa kaikki hyllyt pullollaan. Ja shamppanja.
Tässä makkara melkein vielä raakana. |
Ja tässä paistettu versio. Ensi vuonna saamme toivottavasti paistaa makkaran ulkona. |
Päivä on kulunut muuten aivan normaalisti, poikkeuksen tekee tänään illan kevyt syöminen. Muutenhan emme syö iltaisin juuri mitään. Olimme suunnitelleet ostavamme kaupasta kaikkea kivaa naposteltavaa ja leikkeletiskiltä päädyimme valitsemaan myyjän suosituksesta kaikkea paikallista, pateeta ja maustettua makkaraa. Siihen kun lisää hanhenmaksaa, ostereita, anjoviksia ja oliiveja niin kelpaa herkutella. Salaatti auttoi luonnollisesti keventämään ateriaa. Jälkiruuaksi juustotiskiltä saimme myös erinomaisia neuvoja ja suosituksia, joita uskollisesti noudatimme :).
Meidän aattoillallinen. Osterit puuttuivat kuvasta. |
Oma lautaseni kera ostereiden. Paikallisia herkkuja maistellaan. |
Ruoka on syöty, jälkiruoka nautittu, iltakävely ja -kahvi ovat vielä ohjelmassa. Kiire ei ole mihinkään ja olo on kerrassaan hieno. Rauha on sydämissämme, toivon mukaan myös teillä!
Reijo teki vadin päivällä jo valmiiksi. Hanhenmaksaa ja maalaispateeta, kahta erilaista makkaraa ja anjovista sekä oliiveja. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti