Tutkin kasviksia, joita olimme hankkineet vähän turhan reilusti ja epätoivoisena tuskailin, kunnes keksin, että laitan ne uuniin!
Pilkoin siis
- kukkakaalia (puolikas),
- porkkanaa (muutama),
- retiisejä (pari kourallista),
- vihreää paprikaa ( 5 pientä),
- sipulia ( 3 kpl),
- valkosipulia (muutama kynsi) sekä
- kurpitsaa (kohtuullisen kokoinen).
Pilkoin lisäksi
- tomaatteja (4-5 isoa) reiluiksi lohkoiksi,
Sekoita kastike
- tomaattimurskasta (tölkillinen 400-500 g),
- creme fraichesta ( 200 g) sekä
- juustoraasteesta (150 g).
- reilun kourallisen kuivattuja suppilovahveroita pieneen vesitilkkaan vähän aiemmin ja sotkin ne myös nyt tähän kastikkeeseen. Lopuksi sekoitin kastikkeeseen
- kasvisliemikuution, jonka olin liottanut pienessä vesitilkassa.
Koko helahoito uudelleen uuniin, lämpötila n. 180 astetta ja puolisen tuntia. Kokeilin kasvisten kypsyyttä haarukalla ja jätin vuoan uuniin laitettuani virrat pois. Riippuu siis aivan omasta mieltymyksestä, kuinka suuriksi paloiksi kasvikset pilkkoo ja millaisen kypsyysasteen niille haluaa.
Hyvää ruokahalua!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti