lauantai 9. joulukuuta 2017

RUOKAOHJE: Kasvisvuoka

Päätinpä julkaista hyväksi havaitsemani ohjeen, johon olen ottanut vaikutteita vähän muualtakin ja loput omasta päästä. Se hyvä puoli tässä on, että vain muutama raaka-aine (tomaatit, juustoraaste) on pakollinen, loput voi säveltää tilanteen mukaan.

Tutkin kasviksia, joita olimme hankkineet vähän turhan reilusti ja epätoivoisena tuskailin, kunnes keksin, että laitan ne uuniin! 
Pilkoin siis 
  • kukkakaalia (puolikas), 
  • porkkanaa (muutama), 
  • retiisejä (pari kourallista), 
  • vihreää paprikaa ( 5 pientä), 
  • sipulia ( 3 kpl), 
  • valkosipulia (muutama kynsi) sekä 
  • kurpitsaa (kohtuullisen kokoinen). 
Ihanan värinen sekoitus uunivuokaan, oliiviöljyä päälle ja paahtumaan uuniin (225 astetta) noin puoleksi tunniksi. Seuraa välillä, ettei seos pala.


Pilkoin lisäksi 
  • tomaatteja (4-5 isoa) reiluiksi lohkoiksi, 
jotka lisäsin kasvisten päälle vuokaan. Ripottelin provencen yrttisekoitusta päälle reilusti ja valmistin kastikkeen.


Sekoita kastike 
  • tomaattimurskasta (tölkillinen 400-500 g), 
  • creme fraichesta ( 200 g) sekä 
  • juustoraasteesta (150 g). 
Laitoin itse lisäksi
  • reilun kourallisen kuivattuja suppilovahveroita pieneen vesitilkkaan vähän aiemmin ja sotkin ne myös nyt tähän kastikkeeseen. Lopuksi sekoitin kastikkeeseen
  • kasvisliemikuution, jonka olin liottanut pienessä vesitilkassa.

Koko helahoito uudelleen uuniin, lämpötila n. 180 astetta ja puolisen tuntia. Kokeilin kasvisten kypsyyttä haarukalla ja jätin vuoan uuniin laitettuani virrat pois. Riippuu siis aivan omasta mieltymyksestä, kuinka suuriksi paloiksi kasvikset pilkkoo ja millaisen kypsyysasteen niille haluaa.



Hyvää ruokahalua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti