sunnuntai 17. syyskuuta 2017

Viikko 37

Tämä viikko on sujahtanut edellisten kaltaisesti, vauhdilla. Olemme saaneet todistetusti nauttia auringosta, valtavasta sienisaaliista sekä nuotiomakkarasta hyvässä seurassa. Avustajan kanssakin ennätimme vähän leipoa ja laittaa ruokaa.
Tulevaa matkaa varten olemme suunnitelleet, järjestelleet ja pakkailleet jo kaikenlaista matkaan liittyvää. Ennätimmepä poiketa vielä Reijon äidin ja kummitätini luona sekä erään pienen prinsessan kastetilaisuudessa. 

Aurinko paistaa!

Rouskut kiehumassa.

Kantarelleja viitisen litraa.

Lampaankääpä odottaa puhdistusta ja pillkomista. Tänä
syksynä olen ensimmäisen kerran kuivattanut sitä ja olen
erittäin tyytyväinen lopputulokseen.

Cheddar-raaste taipui teeleiviksi.

Halusin kokeilla Pirkka-lehdessä ollutta reseptiä maapähkinä-
voijuustokakusta ja nam, hyvää oli.

Rahkapitkot hiukan suuria...

Tässä sitä on, vanhaa tuttua mustavahakasta.

Kutakuinkin 10 vuotta sitten törmäsin tähän ensikertaa.

Sienestyksen jälkeen maistui nuotiomakkarat!

3,5 kg mustavahakasta, satoisa sieni! Tosin paljon oli ennättänyt
tätä lajia mennä jo hyönteisten ja matojen suihin.

Maistiaisia Reijolle.

Puolukkahilloa Ranskaan tuliaisiksi.

Reijon äidille savustettua lohta ja ...

.... maapähkinävoijuustokakkua suklaakuorrutteella.

Ihana syksyn väri vaahterassa.

Ihme, että sateiden välissä on saatu viljapellot puitua.

Hanhet pysähtyneet muuttomatkalla ruokailemaan.

Kummitädin pasuunakukassa oli laskettu 45 nuppua tai kukkaa!
Ihmetystä kerrassaan!

Leivoin ensimmäistä kertaa tällaisia pikkuleipiä ja hyviä olivat.
Taidan tehdä toistekin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti