sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Viikon 16 kuulumiset

Pääsiäismaanantai meni vielä pötkötellessä sairaalan punkassa. Aika kävi jo pitkäksi, sillä tervehtyminen oli alkanut. Kuumetta ei ole ollut kahteen päivään!

Tiistaina pääsin pois puolen päivän jälkeen keuhkokuvan näyttäessä paremmalta, ilmeisesti antibiootit olivat tehonneet. Kotona Reijo olikin avun tarpeessa, koska hänen yleiskuntonsa oli heikentynyt minun sairaalassa ollessani. 

Vein koirat autolla metsään juoksentelemaan, koskapa en
jaksanut kovin pitkää matkaa kävellä.

Sää mitä kaunein, mutta hyisen kylmä.
Soitin keskiviikkoaamuna heti klo 8 terveyskeskukseen ja pyysin aikaa terveydenhoitajalle, jolle aika järjestyikin melkein samantein. Puolta tuntia myöhemmin Reijosta otettiin kokeita ja kohtalo oli hänelläkin sama kuin minulla. Eikun Mikkeliin sairaalaan päivystykseen! Minun piti jäädä kotiin hoitelemaan asioita, joten taksi tuli tuntia myöhemmin hakemaan uupunutta miestä laukkuineen. Olimme nimittäin pakanneet hänelle tavarat mukaan osastolle jäämistä varten.

Sain palkattua koirille nuoren lenkittäjän toistaiseksi, kun meistä kumpikaan ei jaksaisi aamu- ja iltapissatuksia kummempaa tehdä. Jotain pientä jaksoin puuhailla sisätiloissa, mutta aika pian se kävi selväksi, ettei suurempia urakoita parane aloittaa... Päivä meni huilaillessa.

Torstaina sain jälleen ihastella aurinkoa, tosin sää jatkui edelleen hyytävän kylmänä. Tavaroiden purkamista laatikosta ja lepoa vuorotellen, siinä se päivä jotenkin kului. Yskittää edelleen, mutta onneksi saan nukuttua.

Järvessä on jo sulia kohtia, sillä kuulin lokkien saapuneen.

Perjantaille oli sopinut auton katsastuksen ja hiukan sydäntä kylmäsi, kun ennen Heinolaan lähtöä satoi räntää ja jalkorättejä vuorotellen. Sääennuste oli luvannut kuutta lämpöastetta, mutta se ei aivan tainnut tänään pitää paikkaansa! Auto meni katsastuksesta läpi ja ajokeli oli ihan hyvä, lumi suli melkein samantein pois. Muutapa ei sitten päivän ohjelmaan jaksanutkaan keksiä, kyllä sen verran koettelemusta oli tuossa reissussa.

Räntää...

... jalkorättejä

... ja hemmetin kylmä! Tätäkö tämä kevät nyt on?

Lauantai meni lumen satamista ja sulamista katsellessa. Kevät todella keikkuen tulevi! Jatkoin tavaroiden kanssa puuhastelua ja sain keittiön kaappeihinkin jonkun asteisen järjestyksen. Todella iloinen olen ulkoilutuspalvelusta, sillä koirat ovat paljon rauhallisempia nyt.

Sunnuntaiaamu valkeni aurinkoisena, joten päätin yrittää kävellä hiukan pidemmälle. Tässä lähellä on meidän kylän yksi uimarannoista, jonne sitten päätin lähteä katsomaan kevään edistymistä. Ja olihan se upean näköistä! Uimaankin olisi päässyt, mikäli olisi terveenä ollut.

Yskiminen on vähentynyt ja nenäkään ei enää valu paljoa. Laittelin tänään ruokaa ja otin rennosti katselemalla telkkaria ja päivittämällä blogia. Vihdoin uskallan kokeilla saunomista, laitoin äsken saunan päälle hyvin miedolle lämmölle, menen käyttämään koirat iltapissalla ja sitten kokeilen saunoa, ihanaa, tätä olen kaivannut ja odottanut!

Uimaranta kevät asussaan.

Pumppu piti rannan sulana, ilmeisesti avantouimareita
varten.

Tosi upea sää!

Tässä kelpaa kesällä polskia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti