tiistai 10. toukokuuta 2016

8. matkapäivä Bettna 518 km

Jos eilinen sujui hienosti, tämä päivä oli superkiva! Aamulla lähdimme aikataulun mukaan melko tarkalleen klo 8 ja perillä olimme klo 14:15. Matkaa oli reilusti, mutta liikenne oli Helsinborgin ohitusta lukuunottamatta rauhallista, suorastaan leppoisaa!

Tiistaiaamun lähtölukemat.

Koska matkaa oli reilu 500 km, päätimme pitää kaksi taukoa. Ajoajaksi navigaattori ilmoitti aamulla lähtiessä 5 h 30 min. Tuohon kun lisätään vielä kaksi puolen tunnin taukoa, päivällä olisi pituutta kiitettävästi. Ensimmäinen tauko pidettiin ylitettyämme tarpeeksi monta kertaa Lagan-joki, (Lagan on yksi Lounais-Ruotsin länsirannikon neljästä merkittävimmästä joesta. Sen pituus on 244 kilometriä. Wikipedia) yllätys yllätys Laganissa. Löysimme hienon ulkoilupaikan metsäpolkuineen läheltä kirkkoa. Kaikki olimme erittäin tyytyväisiä tähän löytöön, joka toi vaihtelua tienvarsien levähdyspaikkojen ankeuteen.

Taukopaikalla oli  varsin viihtyisää ja rauhallista. 

Lispe poseeraa.

Mamma EI HALUA poseerata.

Vättern-järven luona maisemat silmiä hivelevät!

Järvenpinta oli aivan tyyni.
Olimme varanneet majapaikan B&B Bettnasta (linkki), joka on hiukan syrjemmässä nelostieltä, mutta toimii sopivana levähdyspaikkana ennen laivaan menoa. Täällä maalla on ihanan rauhallista ja tuoksut ovat vähintäänkin mielenkiintoiset... myös ihmisille ;)!
Talossa (entinen kyläkauppa) on kolme pientä koiraa, joten vilskettä riittää. Meillä on alakerrassa tilava herttainen huone. Muutenkin koko talo on sisustettu erilaisin pienin esinein ja yksityiskohtia riittää tutkittavaksi. Huokaus ja huomenna illalla laivaan. Vihdoinkin.


Majapaikalla kissa otti rennosti. Oli seuraa vailla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti