torstai 5. toukokuuta 2016

3. matkapäivä Thionville 342 km

Lukiessani eilen illalla Iltalehteä puhelimella, tajusin, että Suomessa on pyhäpäivä. Tarkistin samantein Ranskan pyhäpäivät (linkki katso sivun alalaita) ja totesin ilahtuneena tulevan herätyksen rauhallisempaan päivään noin niinkuin liikenteen kannalta. Olimme jo aiemmin ehtineet tehdä suunnitelman Dijonin kiertoreitistä ruuhkien välttämiseksi, mikä olisi pidentänyt hiukan päivämatkaa, mutta helpottanut liikkumista. Nyt saimme perua mutkan ja suunnata suoraa reittiä Thionvilleen. Reijo jopa herkesi niin yltiöpäiseksi ja ehdotti, että nukkuisimme tunnin pidempään aamulla. Yritys oli hyvä ja melkein onnistuikin.
Tämän aamun lukemat.

Lähdimme matkaan tuntia normiaikataulua myöhemmin ja saimme nauttia aika pitkään pyhäliikenteen rauhasta. Vasta Nancyn ja Metzin seuduille saavuttuamme alkoi liikenteen määrä luonnollisesti kasvaa. Tänään maisemat eivät olleet enää jylhät, vaan vehreitä niittyjä karjankasvatustiloineen sekä rypsipeltoineen esiintyi taajamien välillä tarjoten upean väriyhdistelmän kirkkaan sinisen taivaan kanssa.

Mammatiikeri nauttii tauosta kaikin tavoin.

Taukopaikalla ennen Nancya.

Vielä olisi matkaa jäljellä.

... ei menty Pariisiin, ei!

Puut todella vihersivät, kesä on täällä pitkällä

Söpö kuin mikä, vai mitä?

Perille päästyämme hämmästyin Thionvillen kaupungin kokoa, se olikin suurempi, mitä oli ajatellut. Ensitöiksemme oli kiirehdittävä lounaalle ja veimme tällä kertaa koirat huoneeseen odottamaan, sillä ulkona oli liian kuuma. Saisivat levätä ennen iltaulkoilua.

Saavumme kaupunkiin, joka yllätyksekseni sijaitsi Mosel-joen
rannalla. Joki kulkee juuri tämän sillan alla.

Aterian hyvä päätös, nam, kesä!

Keskusaukion kahvila, jonne illalla palasimme. Samalla aukiolla
myös italialainen lounasravintolamme (linkki).

Kävelykadun iltapäivän rauha.


Keskustan aukiolta löysimme terassin, jossa meille tarjoiltiin vaihteeksi pastaa. Onneksi olimme jättäneet koirat hotellille, sillä aukiolla oli suorastaan tungosta, olihan täälläkin vapaapäivä ja upea sää oli houkutellut kaikki nauttimaan ulkona syömisestä. Aterian päätteeksi oli SAATAVA jäätelöä!






Siestan jälkeen lähdimme etsimään joentantaa ja sitä pitkin käveltyämme päädyimme keskustaan iltakahville. Tällä kertaa koiratkin pääsivät nauttimaan Keski-Eurooppalaisesta tunnelmasta ja keskustan hulinasta. Illan päätteeksi oli mukava löytää oma hotelli. Siinäpä se päivä taasen hujahti. Huomenna hyvästit Ranskalle ja matka jatkuu Saksaan.




Tässä kuvia reilun parin tunnin hortoilusta kaupungilla:
Siinä se Mosel-joki on!

Yksi asia minua hirvitti tuossa joenrannan väylässä.
Siinä ei ollut kaiteita! .. ja pikkulapsetkin pyöräilivät siellä!

Maantie- ja rautatiesilta.

Puistossa oli mukavaa vilvoitella.

Taideteos?
Iltakahvilla keskusaukiolla.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti