keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Barcelona, 3. päivä aamu

Aamiaisen jälkeen päivän ohjelmassa lisää Gaudin aikaansaannoksia. Tällä kertaa kysymyksessä oli Güellin puisto (linkki). Siestan jälkeen jatkaisimme kaupunkiin tutustumista Montjuïcin kukkulalla (linkki). Siellä olisi mahdollista nousta kukkulalle köysiratasvaunussa (linkki). Illan lopuksi pöytävaraus todella erikoisessa ravintolassa, jonka eilen löysimme, kivaaaa!

Puiston julkisivu

Exit

Vähän saa käsitystä ylämäestä, vaikka kuva
ei teekään oikeutta rinteelle.

Olimme ostaneet kahden päivän lipun turistibussiin ja niinpä sitten huristelimme sillä lähelle puistoa. Pysäkille jäätyämme totesimme kahvihampaan kolottavan ja löysimme välittömästi toisella puolen katua olevan leipomon. Se oli sellainen miellyttävän vanhanaikainen, jossa kahvi sekä pikkumunkit olivat erinomaisia! Jalka nousi kahvin jälkeen onneksi kevämmin, sillä puistoon pääseminen vaati rinnettä ylös kapuamista. Oli kyllä sen arvoista! Meillä oli huimat näköalat. Tässäpä kuvia puistosta:














Puistossa oli pienempi maksullinen alue ja suurempi ilmainen alue! Paikalliset kertoivat, että alunperin koko puiston alue oli ollut ilmaiskäytössä, mutta sitten turistit olivat halunneet ottaa muistoksi palasia Gaudin luomuksista, jonka vuoksi osa alueesta suljettiin aidoilla ja laitettiin maksulliseksi. Vierailimme molemmilla puolilla, vietimme oikein mukavan aamupäivän, kunnes aikataulun mukainen siesta läheni ja oli vain lähdettävä etsimään lounaspaikkaa matkan varrelta. Meillä olisi reilu kilometri käveltävänä hotellille.





Löysimme lopulta sopivan kadunvarsikuppilan, josta sai kelpo ruokaa nautittavaksi auringonpaisteessa. Sen avulla jaksoimme kävellä takaisin hotelliin. Jouduimme toki haalimaan vielä jälkkärijäätelöt kaupasta, koska jäätelökioski oli suljettu (siesta?) Tuntui aivan kesälomalta! Kaipa eläkeläinenkin voi viettää lomaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti