lauantai 3. tammikuuta 2015

Vuoden alkupäivät


Pohjanoteeraus tulomatkalla Espanjasta.
Uudenvuoden päivän aamuna mitattu.
...ovat menneet lämpimiä säitä ihmetellessä :). Täällä on ollut aurinkoista (onneksi edelleen) ja uskomattoman lämmintä tammikuuksi (joka on vuoden kylmin kuukausi tällä seudulla) myös paikallisten mielestä. Tälläkin hetkellä, kun kirjoitan tätä klo 18.30, on lämpötila vielä 15 astetta! Olen nauttinut suuresti tästä ilmiöstä ja ollut mahdollisimman paljon ulkona. Tänään pääsin jälleen pulahtamaan ja merivesi tuntui viileältä, kun ilma oli lämmin. Tälle päivälle oli lupailtu myös voimakasta tuulta, mutta se ei onneksemme ole toteutunut!

Ja tähän on päädytty. Ihmeiden aika ei siis ole ohi.

Varjossa lämpötila kipusi myös liki 20 asteeseen

.
Punapipoinen pulahtaja on saapunut Torreviejan rannoilta tänne.
Olen liittynyt paikalliseen vaellusseuraan (Associaton de randonnées Sainte Marinoises), jossa järjestetään myös sauvakävelylenkkejä. Odotan innolla ensimmäistä mahdollista lenkille pääsyä seurassa. Ensimmäinen koulupäivä kuuluu myös jännittäviin uusiin projekteihin, enää 16 yötä...huoh. Tässäpä tälle vuodelle riittävästi tapahtumia ravintolavierailujen, pikkureissujen ja kyliin tutustumisten lisäksi. Kunhan se monsieur nyt palaa ensin takaisin Suomesta...

Mitkä hattarapilvet auringonlaskun aikaan!
Aivan tyyntä. Olin iloinen, ettei säätiedotuksen lupaama kova
tuuli ennättänyt valoisan aikaan viuhumaan.



edit su aamu:
Koska en ehtinyt lähettää tätä eilen illalla ennätän lisätä, että tuuli voimistui yöllä, mutta aamuksi rauhoittui jälleen.  Katsoin lämpötilaa ennen klo 10 aamulla ja uskomatonta, mutta se oli 15 astetta ja VARJOSSA! Ihanan lämmin päivä siis tulossa.

Melkoisen rohkea hevonen on ollut, kun kapeasta
metallisillasta on yli kulkenut. Meitinkin likat ylittävät
tämän varovasti. Ritilä ei ole kiva kulkea.

Kaipa näitäkin joku syö... Pakko oli kuvata kaupassa kalatiskillä
moiset örkit. Merisiili lienee kyseessä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti