sunnuntai 21. toukokuuta 2017

Viikko 20 tuli ja meni 😏

Aloitimme maanantain ja uuden viikon vierailulla tÀtini luo PieksÀmÀelle. Koko pÀivÀ hujahtikin nopeasti eikÀ pÀivÀunia malttanut nukkua kukaan meistÀ. Mukavaa oli vaihtaa kuulumisia ja ennÀtinpÀ leipoa pikaisesti donitsitaikinasta muffinsipellillÀ kahvileipÀÀ tÀdin tuleville syntymÀpÀiville. Veimme mennessÀmme tuoretta kuhaa, josta paistoin meille ruokaa. VielÀ kakkukahvit jÀlkiruuaksi, kyllÀ meidÀn kelpasi!

Muffinseja eikun donitseja ...
Tiistai oli kotipÀivÀ. Tulevana sunnuntaina kastetaan pienimmÀinen lastenlapseni. SiksipÀ mummi leipoo jo valmiiksi evÀitÀ juhlaa varten. Valmistin pikkusuolaista pakastimeen ja suunnittelin muuta tarjoilua varten ostoslistaa. VÀlillÀ pidin tauon ja avasimme grillikauden, sillÀ Reijo on odottanut vesi kielellÀ nuotiomakkaraa! TÀnÀÀn teimme pienet tulet ja hyvÀksi havaitsimme uuden grillin ainakin makkaranpaistoon!

Pizzatehdas

EnsimmÀiset tulet grillissÀ

Herrrkulliset nuotiomakkarat!

TÀssÀ pÀivÀn urakka. Valmiina neljÀ pellillistÀ pizzaa ja viides
vielÀ uunissa. Nam.
Keskiviikko, torstai ja perjantai sujuivat kuin siivillÀ lastenlapsieni kanssa. Aika on tÀysin toisarvoinen mÀÀre, kun jutellaan hassuja pÀivÀunilta herÀttyÀ tai juoksennellaan perhosten perÀssÀ metsÀpoluilla. Myös lÀheinen leikkipuisto tarjosi sopivasti puuhaa, jonka jÀlkeen suihkussa ja saunassa viihdyimme koko poppoo parisen tuntia! Ei tarvinnut paljoa unta houkutella...

Lauantaina oli jÀlleen vuorossa kotipÀivÀ. Kauppareissua, juhlien valmistelua ja siivousta, onneksi avustajani oli työvuorossa tÀnÀÀn. Myös Reijo kantoi kortensa kekoon ja valmisteli illalla vielÀ kanssani taitavasti vartaita. Reijon synttÀreitÀ juhlimme myöhemmin, sankari ei ole onneksi niin tarkka tuon pÀivÀn suhteen.

Sunnuntai aamu meni vielÀ leipomisessa ja valmistelupuuhissa, mm. donitsit saiva vÀriÀ pintaansa, kokeilin vihreÀÀ, vaaleanpunaista ja ruskeaa kuorrutusta. Tavaroiden lastauksen jÀlkeen saattoi vain huokaista ja toivoa, ettÀ olimme muistaneet ottaa kaiken mukaan ja juhlat voivat alkaa. Illalla tuntui olo kuin mankelin lÀpi olisin puristettu. VÀsynyt, mutta onnellinen tunne, vietettiin kerrassaan hieno ja aurinkoinen juhlapÀivÀ. Todella vauhdikas viikko, en aivan heti muista tÀllaista tohinaa olleen. Toipuminen voi alkaa heti huomenna!

TÀssÀ vihreÀt donitsit valmiina.

Ei kommentteja:

LÀhetÀ kommentti