lauantai 11. huhtikuuta 2015

Viikon varrella tapahtunutta

Ympäristön ravintolat availevat hiljaksiin ovia kesän vieraille ja mekin ennätämme juuri käydä niihin tutustumassa. Aloitimme lähimmästä, L'Indalosta,  joka tarjoaa tapaksia. Vielä on monta muuta jäljellä, mutta odotamme lämpimien iltojen saapumista ja maltamme toki nauttia ruoasta omalla terassillamme.

lasi sangriaa ja oliivit

tonnikalapiiraita, mustekalaa ja turskaa friteerattuna aiolin kera

mustekalaa, perunoita ja chorizoa pikantin majoneesin kanssa

...vaikka noissa edellisissä olikin tekemistä kaksistaan,
aina yksi ohukainen mahtuu :)

Reijolle maistui kahvijäätelö


Kalakauppa on avannut ovensa tuossa rannassa. Olemme suuresti iloisia tästä ja niinpä olemmekin nyt hakeneet kilvan kalaa syötäväksi. Säät ovat olleet suosiolliset, vaikka vähän tuuliset vielä, tulevalla viikolla päästään jo hellelukemiin. (toivottavasti!)

Minulla on koulusta pari viikkoa vapaata ja suunnittelimme huomenna tekevämme pikkureissun Espanjaan. Poikkeamme Salvador Dali museossa Figueresissa ja sitten vihdoin Montserrat'ssa, jota naapurimme on meille suositellut. Kivaa päästä ulkomaille :).

Pyöräilyä, sauvakävelyä ja koirien kanssa lenkkeilyä, niitäkin on viikkoon mahtunut.

Eilen maistoimme marbrea, jonka Reijo tutkaili olevan ahvenen
sukuinen kala. Paistoin niitä uunissa ja hyvää tuli.

Näitä emme vielä testanneet.

Kaikki nämä kalat ovat Välimerestä ja lähiseudun
kalastajat niitä tänne tuovat.
Tuokin on aivan vieras tuttavuus. Muge=Muikku? Hih...

Tätä rauskua kokeilimme kerran ja se oli ihan mielenkiintoinen.
Vielä kun osaisi valmistaa kunnolla. Viimeksi haudutin pannulla.

Paljon erilaisia kaloja mahtuu Välimereen :).

Maisemia pyörälenkiltä. Canet'n hiekkaranta vuorossa.

Artisokkaa kasvatetaan näillä seuduilla paljon. Tässä eräs
pelloista sauvakävelyreitin varrelta.

Tänään vuorossa kultaotsa-ahventa grillattuna, NAM.

Lisukkeena uuniperunoita, jotka ovat nopea valmistaa.
Pestyt peruna pellille, oliiviöljyä ja provencen yrttiä päälle ja
puoli tuntia 200 astetta.

Ostin tänään makrilleja (saurel) lisäksi, jotta saadaan huomenna
piknikillä syödä savumakrillia.

Otin Suomesta mukaan savustuspusseja, koska niitä on
helppo käyttää. Täällä kun kaupasta saa vain kylmäsavulohta.
Tässä makrillit savustuksen jälkeen. Herkkua.

2 kommenttia:

  1. Niinpä! ... ja ajattele, kalakauppa on joka päivä auki! Olemme todella onnekkaita! Ehdimme maistella kaikenlaisia kaloja tässä vielä :).

    VastaaPoista